Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
Platesc luna de luna intretinerea la asociatie . Refuz insa sa platesc sumele pe care ei le trec la rubrica restante si penalizari deoarece acestea nu au sustinere legala. ( s-a efectuat o expertiza si s-a dovedit ca aceste restante nu sunt reale) . Asociatia refuza orice dialog, orice cerere. IIntrebarea mea este: Sa platesc in contul Asociatiei de acum incolo cat imi revine de plata deoarece in prezent ei scriu pe chitanta " restante plus penalizari " dupa care eu contest restantele si penalizarile la Primarie luna de luna si instiintez ca am achitat numai ceea ce imi revine de plata sau sa platesc in continuare la Asociatie?
Asociatia a primit avertisment si de la Primarie si de la politie. Situatia tine de 4 ani. In acesti 4 ani ei nu m-au dat in judecata pt recuperarea restantelor in schimb eu am platit respectiva expertiza. Ce ma sfatuiti?
va multumesc tuturor. Cred ca se bazeaza tocmai pe faptul ca pe chitantele eliberate de ei scrie " restante plus penalizari" ceea ce ar insemna acceptarea sumelor din partea noastra luna de luna , facand abstractie de toate contestatiile noastre catre ei, primarie, politie. Am platit deja o expertiza, un proces inseamna alti bani, alta expertiza.
Expertiza spune" pentru perioada ....... nu am gasit documente care sa justifice sumele inscrise in listele de plata Asociatia motivand ca nu le mai are, nu exista hotarare a Adunarii generale, comitet, etc pentru aplicarea de penalizari restantierilor" De asemenea sunt calculate separat de catre expert sumele datorate de noi si sumele platite xconcluzia fiind ca atat cat am datorat se regaseste in chitante cu exceptia unor sune pentru care nu exista documente justificative motivatia Asociatiei fiind ca acestea nu mai sunt .
legea 230 prevede, daca nu ma insel, sa se elibereze separat chitante pentru plata intretinerii, fond de rulment, fond de reparatii si, cred, si pentru penalizari. totusi se poate elibera o singura chitanta pe care sa se faca in mod clar distinctia intre ele, trecindu-se in dreptul fiecarei sume ceea ce reprezinta aceasta suma, facindu-se apoi totalul de plata pentru chitanta respectiva.
in alta ordine de idei, actele asociatiei nu trebuie pierdute sau "pierdute" fiind necesare pentru orice control intern sau extern asociatiei
nu trebuie sa deschideti dvs proces, ci asociatia, pentru recuperarea datoriilor. asa ca puteti sta linistit in privinta asta la adapostul acelei expertize si in lipsa oricaroro acte legale, mai ales in conditiile incalcarilor legislatiei in vigoare de catre conducere. ;)
Pentru penalizari trebuiesc emise chitante separate. Important este sa aveti dvs documente din care sa rezulte ca nu recunoasteti datoria, si ca ati platit doar cote de intretinere si nu penalizari. Daca s-a continuat emiterea chitantelor in acest mod cu siguranat vi s-a si operat in fisa apartamentului la fel....adica "la gramada" sau mai elegant spus pe total. Solicitati sa vi se dea si fisa apartamentului in care veti vedea cum v-au operat platile. Este si mai rau daca au incasat si operat in evidenta contabila penalizari nedatorate. Intra la imbogatire fara just temei.