Buna ziua,aș avea o nelămurire în privința unei case moștenite...bunicii au decedat și tatăl meu împreună cu unchiul meu ar trebui să moștenească casa bunicilor...problemă este ca pe acea casa bunicii mei nu au mai avut actele originale...care este procedura prin care tatăl și unchiul meu să între în posesia casei?
Bunicii au avut acte in forma autentica (contract de vanzare-cumparare notarial) sau au cumparat pe chitanta sub semnatura privata (chitanta de mana ). ? Daca nu mai gasesc actele originale ele se pot solicita de la arhive sau din judecatorii. Daca este vorba despre o chitanta de mana atunci problema se solutioneaza in instanta, pe o actiune in constatare sau uzucapiune.
Chitanta de mana
pedro72
Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana
silviucp
buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)