avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum sa deschis un atelier de creatie haine
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum sa deschis un atelier de creatie haine

As dori sa va consult in vederea deschiderii unei firme. Incepand cu luna iunie m-ar interesa sa deschid un foarte mic atelier de haine in colectii mici, cu piese unicat, foarte atent lucrate.

As avea nevoie sa stiu care sunt formulele juridice pentru care as putea opta in vederea deschiderii acestui atelier, care sunt formalitatile ce trebuie indeplinitate, care este durata efectiva a procesului prin care pot deschide o firma, presupun.

In al doilea rand, as vrea sa stiu in ce masura as putea primi consultanta pentru realizarea unui buget corect, in vederea solicitarii unui imprumut necesar deschiderii atelierului. Angajarea unui contabil este obligatorie sau pot tine singura contabilitatea, cel putin in primele luni? Ce presupune angajarea de personal (ex: o croitoreasa); cum trebuie procedat pentru depunerea cartii de munca a acesteia, dar si a mea?

Exista vreo forma legala prin care pot obtine facilitati reale din partea statului? Ex.: o finantare partiala a chiriei spatiului unde urmeaza a fi deschis atelierul sau achizitia de materiale necesare (2 masini de cusut ș.a.a)?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Acte pentru firma laie laie Ma numesc Marius si muncesc ca mecanic la o firma de confecti. Din cauza salarizari m-am hotarat sa deschid un atelier de reparati acasa. vas ruga ... (vezi toată discuția)
firma comercializare piese auto, fara stoc nvp_playboy nvp_playboy Ma intereseaza sa deschid o firma de comercializare piese auto. M-am orientat spre asa ceva deoarece acum aprope totul se aduce pe comanda cu plata unui avans ... (vezi toată discuția)
Srl sau pfa maritica maritica vreau sa-mi deschid o afacere cu haine de firma distribuirorii din tara imi vand marfa eu mai departe cum trebuie sa o vand (vezi toată discuția)