avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa menajera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa menajera

Regia de apa poate sa opreasca furnizarea apei la asociatile de proprietari pentru restanta.Mentionez ca avem procese pe rol cu rau platnici?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:17, 11 Ianuarie 2016
Este vorba despre contractul de furnizare a apei incheiat intre furnizor si as. prop.

Ca in orice contract, acesta are clauze de furnizare si sunt sigur ca exista si o clauza de intrerupere a furnizarii din diferite motive. Asadar, legal furnizorul poate intrerupe furnizarea apei reci potabile - desigur dupa ce asociatia o sa primeasca niste preavize - nu vine furnizorul si hodoronc-tronc inchide robinetul...
Ca as. prop. din care faceti parte este in proces cu prop. rau platnici - este o alta chestiune.
Trebuie sa stiti in toata aceasta poveste si daca as. prop. are la dispozitie un fond de rulment - daca il are sau daca nu este epuizat, de unde ar putea face plati.
Sfat:
Conducerea as. prop. sa mearga la furnizor, sa discute, sa esaloneze platile pe un anumit termen..., respectati protocolul!
Cand as. prop. castiga procesul/procesele, atunci poate o sa indestulati si furnizorul si nu o sa mai aveti probleme.
In contractul incheiat intre furnizor utilitati si beneficiar =asociatia de proprietari,exista clauza speciala care ii permite furnizorului de utilitati ca in cazul in care beneficiarul acumuleaza sume cu titlu de restanta aferent facturi pe mai multe luni,cu scopul stoparii majorarii debitului-furnizorul de utilitati poate sista provizoriu furnizarea acestora
Atat timp cat exista contract incheiat intre furnizor-asociatie,pe furnizor nu il intereseaza situatia individuala a platii cotelor de intretinere
Asociatia de proprietari-prin reprezentant legal poate sa desfasoare demersuri pentru negociere incheiere angjament de plata,astfel incat locatarii cu platile la zi sa nu sufere datorita debitelor tertilor
Poate, dar e ultima solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a oprit apa la bloc dorat dorat in data de 17 sa pus anunt la scara blocului ca se va opri apa potabila scrie asa,avand in vedere ca ;a data de 16 06 2014inregistrati o datorie de 128000 lei ... (vezi toată discuția)
Intrerupere furnizare apa CameliaChitic CameliaChitic Buna ziua, Situatia pe care o relatez este de actualitate, din pacate. S-a intrerupt furnizarea apei potabile intr-un bloc pentru ca unii locatari nu si-au ... (vezi toată discuția)
Se poate sista furnizarea apei la bloc? david9797 david9797 rog... exista lege care interzice oprirea apei potabile la bloc? sunt restante la bloc.. (vezi toată discuția)