avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul salariul + pensia in sistemul de stat (bugetar )
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul salariul + pensia in sistemul de stat (bugetar )

care sunt prevederile legii (sau O.G )acum, privind cumulul salariului cu pensia in cazul pensionarilor angajati la stat ? la un moment dat se cumula pensia pana in 2000 ron cu salariul iar pentru cei care aveau pensia mai mare de 2000 ron (sau salariul mediu pe economie ) trebuia sa alegi intre pensie si salariu ...?cu multumiri ,GORJEANUL.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:55, 11 Ianuarie 2016
1. Un pensionar pentru limita limita de varsta poate cumula pensia cu orice alt venit in diferent de sursa (stat sau privat) sau de cuantum.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si/sau pensie radu99wuu radu99wuu In ce conditii un bugetar poate avea salar cu norma intreaga si pensie de stat in acelasi timp ? (vezi toată discuția)
Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta marimar09 marimar09 Buna seara,pot lucra cu un contract individual de munca pe perioada nedeterminata daca am pensie pentru limita de varsta? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)