(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.
Aceasta este o exceptie de procedura ?Daca da aceasta o poate invoca si instanta chiar daca partea adversa nu a invocat-o in aparare?Este obligatoriu sa fie pusa in discutie contradictorie a partilor?
Inainte de a se pune concluzii pe fondul cauzei au fost invocate de mine 3 exceptii scrise (1 de nulitate a raportului de expertiza iar celelalte 2 ptr ca nu se arata nici in considerente si nici in dispozitiv respingerea unei cereri de inscriere in fals si am considerat ca a fost incalacat art233 alin 1 pct j,) instanta a invocat din oficiu o exceptie de prescriptie a unui capat de cerere ,a pus in discutie aceasta exceptie,am invocat eu 2 exceptii verbale ptr incalcarea principiului contradictorialitatii intrucat mi-a schimbat o cerere ce am motivat-o in drept cu art 304 ncpc si instanta a solutionat in baza art 302 ncpc fara sa imi aduca la cunostinta ca va analiza inscrisul defaimat ca fiind fals dupa procedura de verifacre de scripte,si ultima exceptie privind decaderea paratei in baza art 272 din CM in coroborare cu art 185 din ncpc.Toate aceste exceptii au fost puse in discutie contradictorie ,le-a unit cu fondul si apare pe siteul ecris urmatoarea solutie :
10.12.2015
Ora estimata: 10:30
Complet: Complet C13
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii raportului de expertiză contabilă şi a încheierilor de şedinţă din data de 5.11.2015 şi 12.11.2015 invocate de reclamantul ...... Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune pentru drepturile aferente perioadei anterioare datei de 02.04.2011. Respinge ca prescrisă acţiunea formulată de reclamantul ............ împotriva pârâtei..................... pentru perioada anterioară datei de 02.04.2011 şi ca neântemeiată în rest. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării. Cererea de apel se va depune la .......... pronunţată în şedinţa publică.
Tot ce v-am expus pe larg in randurile de mai sus este exact adevarul nu am ascuns nimic ,din contra poate folosi cuiva pe viitor sa stie cum sa se apere.
Dupa cum observati instanta nu arata in dispozitiv solutia celor 2 exceptii invocate verbal dar in schimb ptr a putea respinge un capat de cerere foarte important recurge la efectul pozitiv al autaoritatii de lucru judecat cu toate ca CAB a retinut ca nu sunt indeplinite cerintele de obiect si cauza. Apare ptr prima oara in consderente aceasta exceptie sau cum se mai numeste in ncpc.
Foarte frumos nu ce pareri aveti in continuare?