avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reevaluare cladiri nerezidentiale persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reevaluare cladiri nerezidentiale persoane fizice

Buna ziua, va rog sa imi expuneti punctul dvs de vedere in ceea ce priveste calculul impozitului cladirilor nerezidentiale detinute de persoane fizice,
Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2-1,3% asupra valorii care poate fi:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referinţă;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă
In cazul persoanelor juridice valoarea se actualizeaza o data la 3 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat.

Intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul persoanelor fizice? nu am gasit in legislatie nimic legat de chestia asta, doar raportul de evaluare din ultimii 5 ani anteriori anului de referinta, sa inteleg ca din 5 in 5 ani??

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)
Impozit cladiri 2016 siscaoana siscaoana Buna ziua. Daca am un imobil, proprietate personala, pe care l-am comodat unei Intreprinderi Individuale ce isi desfasoara activitatea in acest imobil, dar ... (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)