avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri 2016

Buna ziua. Daca am un imobil, proprietate personala, pe care l-am comodat unei Intreprinderi Individuale ce isi desfasoara activitatea in acest imobil, dar sediul social al Intreprinderii este in alta parte, trebuie sa fac evaluarea la acest imobil si imi creste impozitul sau ramane acelasi ca si pana acum?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:17, 10 Martie 2016
ART. 458 Cod fiscal - Calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice

(1) Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii care poate fi:

a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referință, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referință;

b) valoarea finală a lucrărilor de construcții, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință;

c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)
Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Impozitare imobil nuti_m nuti_m Buna ziua, In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie. Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)