avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acuzatie pe nedrept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acuzatie pe nedrept

Buna seara!
As dori sa va intreb daca se poate acuza un fost angajat, care a demisionat acum patru luni de zile,ca are lipsa in gestiune,dupa demisie(acesta fiind casier la firma),lipsa fiind din anul trecut? Precizez ca inventarul a fost facut la finele anului trecut si totul a fost ok,acte semnate de contabilitatea firmei in urma inventarelor anuale.cine este raspunzator de greseala aceasta?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 13 Ianuarie 2016
Cum are lipsa daca inventarul a iesit bine ???
Din ce ziceți nu rezulta lipsa în gestiune.
Dacă va face plângere penala încercați sa mergeți cu avocat deoarece cei nevinovați au nevoie de avocat chiar dacă politia o sa va spună ca doar vinovații angajează avocat.
Va multumesc enorm pentru ca raspunsurile au venit atat de repede!
Acum patru luni aceasta persoana a demisionat si a predat gestiunea unui coleg, care a fost numit de firma sa primeasca prin proces verbal gestiunea si bunurile. Acum la sfarsitul acestui an cand inventarul a avut loc s.a descoperit o lipsa in gestiune,dar contabilitatea spune ca e venita din anul trecut si s.a rulat intregul an cu aceasta lipsa. Nu inteleg un lucru si e destul de bizar ca inventarul faptic cu scriptic de anul trecut este bun!?!? Daca era ceva in neregula pe tot parcursul anului nu trebuia sa se organizeze o comisie atunci cand casierul a anuntat demisia?
va multumesc!
HG 2230/1969
Art. 3. - La predarea-primirea gestiunii participa un delegat din compartimentul de care tine gestiunea si un delegat din serviciul contabilitatii, care dau indrumarile necesare, controleaza si certifica exactitatea datelor inscrise in actele de predare-primire.

Art. 4. - Predarea-primirea gestiunii se face prin inventarierea totala a bunurilor din gestiune, intocmindu-se un proces-verbal ce se semneaza de gestionarul care preda si de gestionarul care primeste gestiunea, precum si de persoanele prevazute in articolul 3.
Va multumesc iar si iar.
Nu.Nu a participat nici o persoana din serviciul contabilitatii,nimeni doar ei doi,iar procesul verbal s.a facut intre ei.ATAT. Acum nu stiu care din aceasta firma vrea sa acuze pe nedrept casierul,dar el nu are nici o vina . Cert este ca toate acuzale au aparut dupa ce acesta a facut o sesizare la ITM pentru ca firma nu ii inapoia garantia oprita pe toata perioada in care a lucrat.
Imi cer scuze pentru ducerea in eroare a anilor scrisi.Vorbesc de inventarul din 2014 cel care a fost ok cu acte semnate din contabilitate si inventarul facut la finele anului 2015 cel care are lipsa in gestiune.

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unui angajat pe timpul concediului de odihna alinasimona alinasimona Buna seara, am si eu o problema pe care sincer nu o inteleg, va rog sa ma ajutati cu un sfat , Sunt lucrator gestionar la un punct de lucru , in magazin ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)
Expertiza financiar contabila Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca unei foste gestionare i se imputa prin cercetare disciplinara o lipsa in gestiune constatata printr-un inventar efectuat la 1 an dupa ce isi daduse ... (vezi toată discuția)