avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua am o mare problema ma poate lamuri cineva?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua am o mare problema ma poate lamuri cineva?

buna ziua am o mare problema , firma mea a livrat marfa catre o alta ffirma de aprox 9000 ron. la termen de 3 saptamani fara a primi vreo garantie. doar stampila si semnatura. acum numai pot sa dau de reprezentantul firmei respective. ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 15:27, 29 Iulie 2009
Pe factura respectiva este trecuta data scadentei?
Daca Da....iar factura a fost scadenta, puteti sa va adresati instantei de judecata pe calea somatiei de plata pentru recuperarea prejudiciului.
iar daca nu e trecuta pe factura data scandentei, ii puteti actiona in instanta oricum...(factura devine imediat scandenta daca nu e trecut un termen).

aveti cumva si alt document in afara de factura? o comanda ferma, un contract? (chiar si discutii pe e-mail).

daca factura e singurul dvs. document care sa ateste livrarea marfii, eu as zice sa incercati in prealabil rezolvarea pe cale amiabila (poate reprezentantul firmei e in concediu si "a uitat" de dvs.), determinati-l sa faca o plata partiala (chiar si o suma modica) sau sa recunoasca cumva, in scris, ca are sa va dea suma respectiva.

spun aceasta pt ca de regula, instantele sunt cam reticente in a da solutii favorabile pe somatii de plata cand singurul document e o simpla factura, chiar si semnata si stampilata.
multumesc pt raspuns dar tocmai am aflat k administratorul firmei care imi datoreaza bani a cesionat firma altei persoane... acum pe cine sa trag la raspundere?
Oricum, in aceasta etapa, Dvs. va indreptati impotriva firmei, nu a administratorului care este persoana fizica.
initial faceti o invitatie la conciliere cu firma respectiva.
daca nu raspunde invitatiei , actionati-i in instanta .

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate cristiangheorghe cristiangheorghe Exista o modalitate legala (fara a fi nevoie de a apela la instanta) de a obliga un debitor care are facturi neachitate catre noi de trei luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Solicit ajutor louisa louisa Sunt consilier juridic la o SC si ma confrunt cu o problema.Avem pe rol o cerere de pretentii fata de un debitor pentru o marfa livrata in anul 2008 - ... (vezi toată discuția)
Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)