avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instituire sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instituire sechestru asigurator

Fosta sotie pretinde ca ii datorez parte din pensia alimentara, ca i-am platit mai putin de 25% din venituri. A deschis actiune in care cere punerea in executare a sentintei prin care sunt obligat la plata pensiei, plata unei sume fictive (fara sa dovedeasca baza de calcul) si instituirea imediata de sechestru asigurator asupra drepturilor mele reale intr-un imobil proprietatea ei.
Se poate inscrie sechestru asigurator asupra drepturilor reale pe care un presupus debitor le are intr-un imobil proprietatea presupùsului creditor?

Lamurire; in timpul casatoriei, pe durata unui an, timp cat eu m-am aflat la lucru in strainatate, fara stirea mea, folosind tertirpuri, falsuri, etc., sotia a trecut locuinta bun común in proprietatea fratelui sau, a obtinut divortul de mine (in doar 3 luni), a trecut locuinta pe numele ei ca bun propriu, s-a recasatorit cu un tip 18 ani mai tanar ca ea.
De curand am obtinut ca prin sentinta definitiva sa fie recunoscut ca am drept in locuinta, am inregistrat sentinta definitiva la OCPI, iar intr-un viitor proces se va stabili cota fiecaruia.
In acest moment, in cartea funciara imobilul apare ca bun propriu a fostei sotii si se face mentiunea ca eu am un drept real in imobil.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
cuziamusia, utilizator

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator cuziamusia cuziamusia Fosta sotie pretinde ca eu ii datorez parte din pensia alimentara, ca i-am platit mai putin de 25% din veniturile mele. Cere plata unei sume, punerea in ... (vezi toată discuția)
Finalizarea regimului matrimonial, a dreptului de proprietate/folosinta a bunurilor in comun. sechestru asigurator dan_plescan dan_plescan cand se considera finalizat dreptul de folosinta, de a culege roadele? cand sentinta de finalizare/lichidare a starii de indiviziune devine definitiva ori cand ... (vezi toată discuția)
Executare de două ori pentru aceeași presupusă sumă datorată, în spania și apoi în românia dan_plescan dan_plescan buna ziua. sunt rezident permanent in Spania iar fosta sotie rezidenta in Romania a pus in executare in Spania o sentinta romaneasca de acum 4 ani care ma ... (vezi toată discuția)