avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interdictia de a concedia salariatii pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interdictia de a concedia salariatii pe durata exercitarii unei functii eligibile in sindicat

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti de unde pot afla daca Decizia Curtii constitutionale privind neconstitutionalitatea dispozitiei din Codul muncii (art.60 alin1lit.g )care stabileste ca este interzisa concedierea salariatilor pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical...a fost publicata in Monitorul oficial?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:41, 14 Ianuarie 2016
De fapt fostul angajat a fost disponibilizat pentru absente nemotivate, doar ca acesta doreste sa induca ideea ca a fost disponibilizat ilegal pentru participarea la activitati sindicale. In cauza nu a fost pronuntata o hotarare definitiva.Pot totusi sa invoc si aceasta decizie pronuntata de Curtea constitutionala, pe langa alte motive sau nu are relevanta intrucat se aplica doar de la momentul pronuntarii ei?
Am mentionat mai sus ca Decizia nu se aplica pentru trecut (nu are efecte retroactive) ,iar daca concedierea este in baza art.61 lit.a C.mun., invocarea Deciziei nu are nicio relevanta, deoarece nu se aplica pentru acest articol.
Ok. Multumesc.
Decizia nu are efect retroactiv. Legal e cum spune colegul freelis. Totusi, ca o recomandare, incercati sa o invocati. S-ar putea sa aveti surprize... :)
Multumesc pentru sfat. O sa o invoc si ramane la aprecierea instantei daca o ia sau nu in considerare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in conducerea sindicatului MILESCU MILESCU Este adevarat ca membrii din conducerea sindicatului (ex:secretar general) nu pot fi concediati decat din motive disciplinare si nu din cauza desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical scoala conform unui act administrativ Contractul Colectiv, are postul rezervat si NU PARTICIPA la ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical de unitate scolara NU INTRA IN RESTRANGERE DE ACTIVITATE. Am studiat metodologia de restrangere, LEN art. ... (vezi toată discuția)