avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal meu poate avea insotitor?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal meu poate avea insotitor?

Tatal meu are Alzheimer , are 80 de ani , dosar medical si grad de handicap mediu ma intereseaza daca poate beneficia de insotitor si daca acesta poate lua o indemnizatie de la stat si daca da cum , cui si unde sa ma adresez
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:08, 20 Ianuarie 2016
Tatăl dvs deține un certificat de încadrare în grad de handicap sau beneficiază doar de pensie medicală?
Da are si certificat de handicap
În ce grad de handicap este încadrat și ce sumă primește în prezent?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Cu un an in urma i-a fost schimbat gradul de handicap si i-au retrat suma de 230 lei pe care-i avea cu handicap 1 acum la handicap mediu nu mai are nici un fel de suma.
Dacă este încadrat în grad de handicap mediu înseamnă că primește un buget personal complementar în cuantum de 39 lei. De indemnizație de însoțitor pot beneficia doar persoanele în gradul de handicap grav.

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui grad de handicap, documente necesare si unde sa ma adresez piticu16 piticu16 Soacra mea sufera de alzheimer, primeste o indemnizatie de 400 lei, dar boala se agraveaza pe zi ce trece cum as putea sa obtin o indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)