avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal meu poate avea insotitor?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal meu poate avea insotitor?

Tatal meu are Alzheimer , are 80 de ani , dosar medical si grad de handicap mediu ma intereseaza daca poate beneficia de insotitor si daca acesta poate lua o indemnizatie de la stat si daca da cum , cui si unde sa ma adresez
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:08, 20 Ianuarie 2016
Scuze, boala Alzheimer‎ nu se incadreaza in gradul de handicap grav? Dupa cate stiu este o boala invurabila...oricum va multumesc pentru raspuns
Păi asta v-am și răspuns, că de indemnizație de însoțitor beneficiază doar cei încadrați în grad de handicap grav. Dvs ați tot afirmat de două ori pe parcursul discuției de existența unui grad de handicap mediu.
Adresați-vă Comisiei de Expertiză a Persoanelor cu Handicap de la Primăria în a cărui rază teritorială beneficiază tatăl dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui grad de handicap, documente necesare si unde sa ma adresez piticu16 piticu16 Soacra mea sufera de alzheimer, primeste o indemnizatie de 400 lei, dar boala se agraveaza pe zi ce trece cum as putea sa obtin o indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)