avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra?

Am si eu o problema referitor la vecini. Am cumparat o casa care are fereastra spre vecinul la mai putin de 1.90 cm. Pana acum nu a fost problema intre fostul proprietar si vecin, insa de cand m-am mutat eu, vecinul ma ameninta cu plangere la primarie, spunand ca ma obliga sa-mi zidesc fereastra. Nu stiu de existenta vreunei intelegeri intre fostul proprietar si vecinul acesta. Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra? Mentionez ca, casa a fost construita in 1964.
Cel mai recent răspuns: Raluca Let , utilizator 00:54, 14 Septembrie 2010
Care este diferenta intre o fereastra de lumina si aerisire si una de vedere? Exista vreo lege care face diferenta, ceva legat de dimensiuni, sticla, etc, pt ca orice fereastra cu deschidere mobila, chiar daca are geam sablat, din moment ce se deschide, se vede la vecinul, deci devine de vedere, iar dupa 30 de ani, obtine si dreptul de servitute prin prescriptia achizitiva. Cum vine asta, imi deschid ferestre de 2 metri latime, 1,50 m inaltime, la cativa centimetri de gardul vecinului si apoi spun cand acesta ma da in judecata ca nu sunt de vedere, sunt de lumina si aerisire, si ca acest lucru face parte din dreptul de proprietate?! Ba mai mult, am geamuri cu sticla transparenta, iar cand se face cercetarea la fata locului, trag oblonul, pun o folie pe geam si ma bat cu pumnul in piept ca eu nu vad la vecinul, dupa care o judecatoare incompetenta si corupta, care s-a bucurat la cativa banuti, spune in sentinta ca geamurile de la camere erau sablate si aveau autocolant pe ele, apoi sentinta este de neinchidere a ferestrelor???? Asa ceva mi s-a intamplat mie, eu sunt reclamanta, vecinul si-a deschis geamuri pe toate laturile unde ne invecinam, la 30 cm de gard, iar instanta ia dat dreptate. Am facut apel si tare imi este teama ca voi da peste alti incompetenti si corupti! Ce ma sfatuiti, sa cer expertiza, ma ajuta mai mult, sau daca spune si expertul ca geamurile sunt sablate(desi nu sunt toate), pierd din nou? Am cerut expertiza si la fond, dar instanta a spus ca nu este nevoie, s-a facut doar cercetare la fata locului, iar aceasta a fost jalnic denaturata, nu reflecta deloc starea de fapt. Am vazut raportul dupa ce s-a dat sentinta, n-am putut ridica obiectiuni in timpul judecatii fiindca avocatul habar nu a avut sa faca asa ceva, nici el nu stia ce scrie in raport, sau stia si a mintit, lasand intentionat partea adversa sa castige, avand in vedere ca paratul s-a laudat ca i-a platit pe toti si ca nici n-a fost nevoie sa cheltuiasca prea mult! Va dati seama cat valoreaza justitia din Romania si litera legii? Daca cineva are un sfat pt mine, ce sa fac sau cum sa fac acum in apelul ce urmeaza sa aiba loc, ii multumesc din suflet si-i doresc tot binele din lume!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent - restrangere servitute de vedere Stefania M Stefania M Cum se poate rezolva urmatoarea speta: In urma unei mosteniri (casa cu 4 camere) au rezultat doua aparatemte (cu cate doua camere), din care unul are o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul iliev iliev Buna ziua. Vă rog dacă puteţi să mă lămuriţi într-o problemă :(. Stau la casa si a aparut urmatoarea problema: unul dintre peretii casei se afla la ... (vezi toată discuția)
Servitutea de vedere ariana2 ariana2 Buna ziua, Va scriu in speranta ca imi puteti da si mie un sfat. Locuiesc intr-o casa construita acum 50 de ani pe care am mostenit-o de la parinti. Casa se ... (vezi toată discuția)