avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi sociale

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :este vorba despre o persoana,barbat, nascut la data de 03.06.1944 ,pensionar la limita de varsta cu o indemnizatie lunara de 400 lei, bolnav de diabet gr 2 , de 4 ani, partial nevazator,adica cu un ochi nu vede deloc avand un glaucom nerezorvabil din punct de vedere medical iar cu celalalt ochi nu vede f bine desi a avut loc o operatie de schimbare de cristalin acum 2 ani .Intrebarea mea este urmatoarea: aceasta persoana mai are vre-un drept -ajutor,banesc,pensie de boala,sociala etc . ( scuze,nu cunosc termenii exacti ) in afara de pensia de drept pe care o primeste acum ?
Va multumesc anticipat.Cu stima C
Cel mai recent răspuns: claudia1972 , utilizator 12:08, 14 Ianuarie 2016
Buna seara,
Daca se constata ca are un grad de handicap DA!
Trebuie sa faceti demersuri la comisia de constatare a persoanelor cu handicap din judetul dvs.
Ar tebui intrebat si medicul de familie si cel curant pentru diabet!
Poate are dreptul la insotitor. Medicul va poate raspunde.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de bolnav trebuie sa fii pentru a beneficia de ajutorul de handicap...? LazarCristianBogdan LazarCristianBogdan Bunaziua...ma numesc Cristian si as dori sa primesc un raspuns concret la o intrebare(problema) legata de sanatatea mea..la varsta de 8 ani mi sa depistat o ... (vezi toată discuția)
Pensionare far revizuire mierloiuionela mierloiuionela bunaziua am implinit 58 ani am 30,7 ani vechime 6 ani grupa a-2-a sex masculinas dori sa stiu cand nu voi mai fi chemat la comisia anuala?mentionez ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Persoana fara nici un venit evghenii evghenii Buna ziua , mama mea nu a lucrat cu carte de munca niciodata, a avut un ajutor de handicap 232 ron pentru ca este aproape nevazatoare din cauza diabetului ... (vezi toată discuția)