Eu si sotia detinem un apartament pentru care am incheiat un contract de comodat si transformat in cabinet medical indivdual. Sotia desfasoara activitatea si la spital (unde este angajata cu CM) si la cabinet. Pina acum am dedus cheltuielile cu energia, gazul, intretinerea prin acest contract de comodat. Intrebare: este necesar sa schimb contractele de furnizare de pe persoana fizica pe cabinet? Ce fac cu intretinerea de la asociatia de proprietari? Ce alte contributii mai platesc din acest an? Multumesc.
Corect, despre impozitul datorat pe proprietate stiam, am formulat ambiguu intrebarea. Vroiam sa stiu, de fapt, daca este este nevoie sa trec contractele de furnizare energie de pe persoana fizica pe cabinet, deoarece de la inceputul anului se incheie contracte separate, nu prin asociatie, cu firma de salubritate. In acest caz, daca la asociatia de proprietari nu mai platesc salubritatea, care varianta credeti ca este mai buna: contracte pe cabinet sau in continuare prin comodat? In prima varianta ma gindesc la contractele energie, salubritate, apa; in acest caz mai platesc ceva la asociatie, daca fac toate contractele pe cabinet si nu persoana fizica?
Voiesc a va spune urmatoarele: Contractul de energie pe CMI presupune doua etape greu digerabile (una a hartiilor - urata rau si una a firelor - se schimba contuarul) cu efect final un tarif mai mare. Contractul cu firma de salubritate este mai usor digerabil si presupune doar un tarif mai mare (contractul in sine este simplu de incheiat). Contractul cu "apa" presupune de asemenea hartii si schimbare de contuar, in final tarif mai mare. Nu pot sa va spun ce as face eu, caci nu sunt in locul dvs., insa cu certitudine as discuta cu contabilul si l-as ruga sa imi dea un sfat si sa imi faca un calcul simplu. Daca nu ma mananca, de ce sa ma scarpin?