avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc

Intr-o alta interventie va intrebasem care e tremenul de punere in executare , dar acum vorbind cu soacra mea am inteles ca hotararea definitiva si irevocabila s-a dat in septembrie 2006.Asa cum v-am mai spus executorul la care am apelat nu a luat nici o masura , pana in ziua de astazi neprimind nici o instiintare sau vreun raspuns.Intentionez sa merg saptamana viitoare la cabinetul dansului , iar pentru aceasta va rog sa-mi comunicati ce as putea sa-i solicit :
-sa luam actele si sa apelam la alt executor,
-sa explice de ce in acest timp nu a actionat in nici un fel.
Va rog sa imi spuneti ce as mai putea face in aceasta situatie .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:33, 29 Iulie 2009
Atentie mare!
Art. 405 Cod de Procedura Civila
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.
B-)
nu stiu de ce ati stat in pasivitate in tot acest timp ??
totusi inca nu este totul pierdut, dreptul de a cere executarea silita inca nu s-a prescris . mai aveti o luna la dispozitie .
mergeti la acel executor , luati-va toate actele si adresati-va altui executor judecatoresc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Partaj Oana Istina Oana Istina Am si eu o intrebare care o adresez la multi colegi si nu prea am un raspuns corect: Am o hotarare data in partaj succesoral din 1999. In cat timp pot cere ... (vezi toată discuția)
Hotararea de executare marius_no87 marius_no87 cine poate sa imi zica va rog . Ce termen are o hotarare irevocabila de executare dupa ce este data ? (vezi toată discuția)