avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cearta in familie -ordonanta de clasare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cearta in familie -ordonanta de clasare

Buna seara. Anul trecut am avut o cearta cu mama mea si din cauza stresului acumulat i-am dat o palma (nici macar palma nu se poate numi). Ea a chemat politia le-a spus ce a patit, politisti au vazut ca nu are nici o urma de agresare fizica, au facut un proces verbal, am semnat amandoi, Politia a spus ca daca vrea sa vina in ziua urmatoare la sectia de politie sa depuna plangere. Bineinteles ca nu a fost pentru ca ne-am impacat.
Acum am primit acasa o comunicare, nici nu stiu exact ce e, o sa scriu mai jos si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.


In conformitate cu prevederile art. 316 alin. 1 din C.proc.pen., va comunicam in copie ordonanta cu numarul de mai sus din data de ..., prin care s-a dispus clasarea cauzei.

Ordonanta de clasare

Procuror ......, din cadrul Parchetului de pe langa ..... . Examinant actele din dosarul penal cu numarul de mai sus, CONSTAT:

La date de ..... organele de politie s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul ca in data de .... numita (mama) a fost agresata de fiul sau (Eu).
Numita (mama), a declarat ca nu doreste tragerea la raspundere a numitului (eu).
Prin referatul din .... oragenele de cercetare penala au propus clasarea cauzei privind infractiune de lovire sau alte violente intrucat persoana vatamata a ceclarat ca nu formuleaza plangere penala.
Avand in vedere cele de mai sus, rezulta ca in cauza sunt incidente prevederile art. 16 alin. (1) lit.e din C. proc. pen.

In temeiul art. 315 alin. (1) lit. b) din C. proc. pen., cu referire la art. 314 alin. (1) lit. a) din C. proc. pen., rap. la art. 16 alin.(1) lit. e din C. proc. pen.,
DISPUN:
Clasarea cauzei privind pe (eu), sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente prev de art 199 alin 1 cp rap la art. 193 alin 1 Cp
In baza art. 275 alin 3 Cpp cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
In baza art. 316 alin 1 Cpp solutia se comunica numitilor (mama) si (eu).

Pagina 2.

Referat cu propunere de clasare

Anul 2015, luna....., ziua ..., in orasul .... .
Agent sef adjunct de politie (nume) din cadrul ....... .
Studiind actele din dosarul penal cu nr. de mai sus in care s-au efectuat cercetari pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie, fapta prev. si ped. de art. 193 alin. 1 lit raportata la art. 199, alin. 1 din C.P.. fata de (eu).

Constat:

La data de ....., politistii din cadrul ......., s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul ca numita (mama) in timp ce se afla in locuinta sa, in urma unei discutii in contradictoriu cu fiul ei, aceasta din urma a agresat-o fizica. Din continutul procesului verbal intocmit de lucratorii de politie reiese faptul ca (mama) nu prezenta urme vizibile de violenta, totodata acesteia aducantui-se la cunostinta faptul ca poate formula plangere penala impotriva fiului ei in termenul legal de 3 luni.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca numita (mama) nu a formulat plangere penala in conformitate cu prevederile art. 296 alin 1 din C.P.P.
Avand in vedere cele constatate, consemnate si expuse mai sus,
Propun:
1. In temeiul art. 315 alin. (1) din C.P.P raportat la art. 16 alin 1, lit e din C.P.P proun clasarea cauzei fata de (eu) cercetat nsub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie fapta prev. si ped. de art. 193 alin. 1 lit raportata la art. 199, alin. 1 din C.P.

2. In temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului;

3. In baza art. 316 alin. (1) din Codul de procedura penala solutia se comunica.



Asta a fost tot, as vrea sa stiu ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:31, 14 Ianuarie 2016
Nu aveti nimic de facut, cazul s-a inchis.
De data aceasta ati scapat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare AxinteG AxinteG in ordonanta de clasare nu scrie ca in temeiul art.339 ali4 in termen de 20 zile pot formula plangere impotriva acesteia. in ordonanta scrie: Fata de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare plangere penala companie multinationala, posibilitate obtinere despăgubiri panaitcorneliu panaitcorneliu Buna ziua, O Societate multinațională de Asigurări, a depus o plângere penală impotriva mea la Parchet. Parchetul după 12 luni de anchete, verificări ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)