Salutare , prietena mea (28 de ani)sufera de dezlipire de retina(de cand era copil) si scleroza multipla si am zis sa mergem sa ii facem pensia de handicap am depus actele tot ce trebuie .Ieri am primit decizia de la casa de pensii si doresc sa stiu daca e ceva in neregula aici . La contributia de asigurare sociala are 20 de lei? si indemnizatia de insotitor 665 de lei .E incadrata in gradul I de handicap si are facultatea terminata (3 ani).
In loc sa facem un contract de asigurare doamna de acolo a spus sa ii aducem adeverinta de la facultate ca se recunoaste. Corect aparea si pe decizie. Inteleg ca ea nu a lucrat niciodata dar 20 de lei ... la cum sta problema la ea e putin . Nu exista o metoda pentru a schimba acest lucru ?
Daca vorbiti despre casa de pensii, atunci este vorba despre pensie de invaliditate(nu handicap).
Va primi indemnizatia minima pentru pensionri de 400 de lei, la care se adauga indemnizatia de insotitor de 665 de lei.
Indemnizatie de handicap
6543
Daca o persoana beneficiaza de pensie de handicap in valore de 400 lei, o indemnizatie de insotitor in cazul pensionarilor de invaliditate incadrati in gradul ... (vezi toată discuția)