avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neplata contributii la cass de catre angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neplata contributii la cass de catre angajator

Buna ziua, angajatorul la care lucrez nu este cu platile la zi a contributiilor la sanatate. In aceste conditii ma trimite pe mine la casmb sa ridic o adeverinta ca sunt asigurat. Ce documente imi sunt necesare pentru obtinerea acestei adeverinte? Adeverinta de salariat nu mi a dat o. Multumesc si as aprecia un raspuns cat mai rapid avand in vedere ca eu o sa am o interventie chirurgicala saptamana viitoare care se deconteaza prin casmb.
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 15:48, 17 Ianuarie 2016
Calitatea de asigurat se dovedeste acum cu cardul de sanatate, nu mai este necesara adeverinta. Chiar daca angajatorul nu a platit, dar daca a depus Declaratia 112 la Fisc lunar si sunteti inclus in aceasta Declaratie, sunteti asigurat. Nici angajatorul unde am lucrat eu nu a platit de ani de zile nici cota lui de contributii si nici ceea ce a retinut de la salariati, insa in sistemul CNAS apaream ca fiind asigurati datorita faptului ca depusese declaratiile la Fisc. Puteti sa va verificati calitatea de asigurat foarte simplu, doar introducand CNP-ul in sistemul de verificare (si codul acela scris cu verde in casuta aferenta), la link-u urmator:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
elenagabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cardului european de sanatate ceass pentru persoane coasigurate sau fara venituri cyan cyan am o nelamurire legata de documentele necesare ptr obtinerea cardului european de sanatate CEASS. eu sunt asigurat ca si salariat, sotia este coasigurat ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)