buna seara.imi pare rau sa o spun dar eu tot revin pe forum cu probleme legate de as. de propietari.dar sa trec la subiect.blocul este contorizat cu gigacalorimetru,in apartamente sunt repartitoare.eu am decis sa renunt la incalzirea centrala datorita costului gigacaloriei si am trecut pe convectoare(le folosesc doar atunci cand este necesar nu din 20 octombrie cum decid ei sa furnizeze caldura,am si avantajul ca ap. este orientat est si se mai incalzeste de la soare,in mangalia mai este soare si in lunile de iarna).am scos caloriferele,am izolat toate conductele din casa dar la afisarea listelor de intretinere constat ca am de plata totusi cheltuieli de incalzire-mi se spune ca din spatiile comune,mai precis subsolul unde spun ei ca sunt pierderi datorate izolarii proaste a conductelor.nu mai avem alte spatii comune cu calorifere-uscatoare,casa scarii.este adevarat ca repartitia costurilor este facuta de o firma(TECHEM parca se numeste).doresc sa stiu daca este corecta aceasta repartizare sau ce pot eu intreprinde in aceasta situatie.care este baza legala in care eu pot fi pus la plata daca nu beneficiez de acest serviciu?am inteles ca sunt montate la subsol ceva repartitoare care ar inregistra acele pierderi.va multumesc pentru raspunsuri si lamuririle acordate.
Aspectul ca ati inteles sa renuntati la alimentarea din sistemul centralizat de incalzire,ca ati eliminat caloriferele,ca ati izolat instalatia verticala de alimentare agent termic nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
si care sunt acele parti comune la care faceti dv. referire?poate nu am fost foarte explicit.mi se repartizeaza cheltuieli doar pentru ce este la subsol pentru ca nu avem alte spatii comune incalzite:uscator,casa scarii,etc.am spus ca tevile din casa sunt izolate asa cum mi-a cerut administratorul.platesc pentru ca trec tevile prin casa chiar daca ele nu degaja caldura fiind izolate?va rog fiti dv. mai expliciti pentru a intelege mai bine aceste aspecte.va multumesc.
Daca vi se "repartizeaza cheltuieli doar pentru ce este la subsol" este gresit in sensul ca este prea putin.
Trebuie sa vi se repartizeze cheltuieli si pentru tevile din casa indiferent ca sunt izolate sau nu.
am inteles ce ati comunicat,dar eu doresc sa stiu daca sunteti in masura sa imi spuneti care sunt actele normative ce reglementeaza aceste lucruri si care sunt cotele care se iau in calcul(adica eu daca am tevile izolate voi plati pt acestea aceeasi valoare pe care o plateste un ap. care este in aceasi situatie cu mine dar cu tevile neizolate?sau voi plati aceeasi cota la tevi ca si cel care foloseste incalzirea?).