avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sistemul pensiilor militare de stat, sunt parte a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sistemul pensiilor militare de stat, sunt parte a sistemului public de pensii? Daca nu, atunci de unde sunt banii?

Va rog sa ma lamuriti daca in afara de sistemul public si cel privat de pensii din Romania, mai exista vreunul?
Militarii activi, contribuie la Bugetul asigurarilor de stat, iar daca nu, atunci unde se duc banii din impozitele pe acestia le platesc?
Pensia militara de stat este sau nu asigurata din sistemul public de pensii, sau se plateste dintr-un fond privat?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:38, 17 Ianuarie 2016
Legea 164/2001

Art. 5.

(1) Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii asigură aplicarea reglementărilor referitoare la pensiile militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale militarilor, exercită controlul aplicării acestora şi iniţiază propuneri de acte normative în domeniu.

(2) Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat şi a altor drepturi de asigurări sociale se asigură de la bugetul de stat prin bugetele instituţiilor prevăzute la alin. (1).

(3) Administrarea şi controlul gestionării fondurilor se realizează prin organe specializate, constituite la nivelul instituţiilor prevăzute la alin. (1).



Legea 223/2015

Art. 5
(1) Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii asigura aplicarea reglementarilor referitoare la pensiile militare de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special si exercita controlul aplicarii acestora.
(2) Fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat si a altor drepturi de asigurari sociale cuvenite pensionarilor militari se asigura de la bugetul de stat, prin bugetele institutiilor prevazute la alin. (1).
Art. 6
Administrarea sistemului pensiilor militare de stat se realizeaza prin case de pensii sectoriale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

nedumereire babacu60 babacu60 -am activat in cadrul MApN-in perioada 1973-1981-ulterior, am desfasurat activ in sist.civil pana in anul 2001;fiind operat pe cord-am fost pensiomat gr-2 de ... (vezi toată discuția)
Pensie caesara7 caesara7 Buna ziua, As vrea sa stiu daca e posibil ca o persoana pensionata pentru incapacitate de gr.II poate renunta la pensie! Si daca da, ce demersuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare. ... danuta01 danuta01 Bună ziua. Voiam sa știu dacă se acorda ajutor de înmormântare din partea Ministerului Aparari Nationale. Și dacă da, unde trebuie sa mă interesez? ... (vezi toată discuția)