avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare la ICJC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare la ICJC

Buna ziua
Doresc un raspuns la intrebarea: este legal sa ma reprezint singur, ca simplu cetatean fara cunostinte juridice in fata judecatorilor ICJC si sa-mi sustin dosarul, sau am obligatoriu nevoie de un avocat?.Intreb deoarece stiu ca ma pot reprezenta in persoana la fond si apel fara avocat.
Cel mai recent răspuns: cracanatu , utilizator 13:16, 17 Ianuarie 2016
Dnul avocat Gabriel Klein Kiritescu ,din pacate nu este nu este la curent cu Decizia CCR nr.462/2014 publicata in M .Of. partea I,nr.775/24 octombrie 2014, prin care au fost declarate neconstitutionale preved. art.13 alin.(3) teza a doua,art.83 alin.(3)si art.486 alin(3) NCPC cu referie la mentiunile ce decurg din obligativitatea formularii si sustinerii cererii de recurs prin avocat.Regretabil ca, un coleg avocat da sfaturi grestie.Puteti sa va reprezntati singur fara probleme invocand decizia CCR la care am facut referire.
Va multumesc.Am banuit si eu ca exceptia judecata de CC se intinde la toate fazele procesuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)
Cereri in recurs eduuard eduuard Conform actualei legislatii in materie civila, in recurs, cererile si concluziile partilor pot fi formulate doar prin avocat? (vezi toată discuția)
Mandatarul,in ncpc, are voie sa puna concluzii orale in recurs ? ivasi ivasi ca urmare a deciziei curtii constitutionale mandatarul are voie la concluzii orale in RECURS ? (vezi toată discuția)