avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in privinta cu aceasta servitute.
Parintii mei au o mostenire de la parinti un teren de 2775 mp avand si constructii pe el iar la capatul lotului are suprafata de 2100 mp o sora a parintilor. In urma partajului i s-a atribuit sorei suprafa de 125 mp pentru calea de acces la teren. Acum sora vrea pe langa suprafata de 125 mp ( un metru -u metru si zece este latimea cai de acces )mai vrea inca 2m (latime)Ipentru drum de acces cu masina pana la teren, dar noi avem constructii pe teren, s-au facut 3 expertize de trei experti diferiti cu aceeasi concluzie ca nu se poate .Intrebarea este : Ma poate obliga legea atata timp cat drum nu a fost niciodata pe acolo,si drumul vine pana pe scarile bucatariei si prin mijlocul anexei. Muitumesc.

Alte discuții în legătură

Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)