avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitanta emisa de pfa cand are casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitanta emisa de pfa cand are casa de marcat

Buna ziua,
Am un pfa, vanzare marfa cu amanuntul. Am emis factura cu chitanta catre un srl pt. marfa vanduta. Am inteles ca nu trebuia sa emit chitanta ci bon fiscal si nu inteleg de ce. Unde pot citi despre acest lucru ?! Si va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flo1866260 , utilizator 14:30, 20 Ianuarie 2016
Pentru ca aveti casa de marcat, indiferent ca vindeti cu incasarea in numerar catre persoane fizice sau juridice, dati bon fiscal. In plus, catre persoane juridice dati si factura daca doresc.
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)