avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitatea studiilor

Buna ziua!
As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma "vechime in specialitatea studiilor".
Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ani in administratia publica pe un post de consilier pentru care sunt necesare numai studii superioare (nu studii superioare economice) .
Cei doi ani lucrati mi se recunosc ca vechime in specialitatea studiilor? (adica stiinte ecconomice)
Imi doresc sa candidez pe un alt post din administratie (consilier asistent) pentru care se cer la studii stiinte economice si 1 an de vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice. Nu stiu daca ma incadrez din moment ce pentru actualul post nu sunt necesare decat studii superioare.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
alexdobree, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 21 Ianuarie 2016
Art. 3 lit. l) din Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici prevede: vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.

In speta, cei doi ani lucrati vi se recunosc ca vechime in specialitatea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Functionar public ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua, am vrut sa ma inscriu la un concurs pentru inspector asistent unde conditia necesara era vechime in specialitatea studilor de un an. studiile mele ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate nicucont nicucont Sunt absolvent al unei facultati cu profil economic dar indeplinesc o functie cu studii medii in cadrul unei primarii (referent contabil). Se considera vechime ... (vezi toată discuția)