avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime în specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime în specialitatea studiilor

Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de consilier juridic ) iar cealată în perioada noiembrie 2014-iunie 2015 (8 luni - funcţia de consilier juridic ) se consideră vechime in specialitatea studiilor de 3 ani şi 7 luni în funcţia de consilier juridic? Menţionez că, actualmente sunt funcţionar public.

Vă mulţumesc


".........Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare defineşte în cuprinsul art. 3 lit.l) vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice ca fiind “experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România”.

Prin raportare la dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (2) cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că vechimea în specialitatea studiilor necesară ocupării unei funcţii publice reprezintă perioada în care o persoană a desfăşurat în mod efectiv o activitate profesională în specialitatea studiilor absolvite, dovedită prin carnetul de muncă, adeverinţă, sau alte documente doveditoare, vechime care, în funcţie de evoluţia carierei profesionale a fiecărei persoane se poate identifica în totalitate sau parţial cu vechimea în muncă sau în serviciu............."
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
galgo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 2 Februarie 2019
Cele doua perioade mentionate de dvs se considera vechime in specialitatea studiilor absolvite.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulţumesc frumos, deci cele doua perioade, cu toate ca se suprapun , se aduna aritmetic? (perioada lucrata cu CIM 1+perioada lucrata cu CIM 2) Tocmai am fost la cei de la Resursele Umane şi mi-au comunicat - din nou - că nu contează câte CIM am avut într-un an, pentru că dpdv al vechimii în specialitatea studiilor, se consideră doar 1 an.
Cele doua perioade nu se cumuleaza ... daca in aceeasi perioada de timp ati avut mai multe c.i.m. , vechimea in munca /vechimea in specialite nu se cumuleaza .

Astfel:
1 an vechime in munca = 1 an vechime in munca in baza mai multor c.i.m. incheiate in aceeasi perioada de timp.
Mulţumesc frumos pentru răspuns
Bună ziua!
Am o mare nelămurire și anume ... după 25 de ani de activitate în Ministerul Afacerilor Interne, deși sunt licențiat în drept, la final de carieră, cei de la resurse umane într-o adeverință spun că am acumulat n ani vechime în studii superioare, dar că nu am acumulat însă și vechime în specialitatea studiilor juridice absolvite, în condițiile în care nu am lucrat la parcul auto, la administrativ, la financiar ci doar ca organ de cercetare al poliției judiciare, adică în domeniul ... juridic ... Care este adevarata interpretare a legii în cazul polițiștilor, care deși licențiați in drept, care au instrumentat, avand studii superioare, cauze si lucrări penale ... nu li se recunoaste vechimea in specialitatea studiilor absolvite ????

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate cipanu cipanu in cazul transformarii unui post de natura contractuala in functionar public m-ar interesa cum se calculeaza vechimea in munca daca persoana respectiva s-a ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor alexdobree alexdobree Buna ziua! As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma \"vechime in specialitatea studiilor\". Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate recunoscuta in învățământ lilianapelfin lilianapelfin Buna ziua, am lucrat 15 ani contabil șef conform pregătirii mele de contabilitate si informatica de gestiune. Acum sunt in învățământ si nu imi recunosc ... (vezi toată discuția)