avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rugaminte ajutor contestatie pv politie legea 61/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rugaminte ajutor contestatie pv politie legea 61/1991

dupa ce am fost divortat cu o adresa data in fals m-am trezit si cu doua procese verbale de amendare de la politie pt. tulburarea linistii publice.
daca sunt corecte, ma certam singur de nebun in fata oglinzii? deci amenda tre sa o platesc doar eu?
la unul din ele apare martor o persoana cu o adresa care nu exista? pot face ceva? totusi e un viciu de forma
cum pot fi contestate aceste procese verbale? se poate cere inlocuirea amenzii contraventionale cu sanctiunea avertismentului?
dece nu mi sau dat documentele la momentul respectiv ci sau intocmit ulterior si am fost chemat sa semnez dupa doua luni procese verbale de predare primire a proceselor verbale de constatare intocmite de politie ulterior comiterii unor asa zise fapte?
rog ajutor urgent.
catalin
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:14, 30 Iulie 2009
Contestati procesele verbale de contraventie la Judecatorie si arati ca nu v-au fost ciomunicate in termen de po luna potricvvit art. 14 din OUG 2/2001, ca atare sanctiunile sunt prescise
Puteti gasi un model de contestatie si la rubrica 'Documente" de pe acest site. Trebuie sa cereti instantei anularea procesului-verbsal si scutire de la plata amenzii, intrucat faptele prezentate acolo nu sunt reale. Atentie, sa va incadrati in termenul de 15 zile de la data primirii actelor.
Daca procesul verbal de constatare a unei contraventii nu a fost comunicat in termen legal , in speta cel de 1 luna , acesta e lovit de nulitate absoluta.


Competenta a solutiona plangerea impotriva acestuia e judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia .
only4cata@yahoo.com a scris:

dece nu mi sau dat documentele la momentul respectiv ci sau intocmit ulterior si am fost chemat sa semnez dupa doua luni procese verbale de predare primire a proceselor verbale de constatare intocmite de politie ulterior comiterii unor asa zise fapte?

Daca procesul verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii, executarea amenzii contraventionale se prescrie, conform art. 14 din O.G. nr. 2/2001.
Puteti invoca prescriptia si pe calea plangerii contraventionale.

ART. 14
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.

Procesul verbal de constatare a contraventiei trebuie sa cuprinda, obligatoriu, mentiunile prevazute la art. 16 din O.G. nr. 2/2001 si este lovit de nulitate absoluta daca nu cuprinde mentiunile de la art. 17 din O.G. nr. 2/2001.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta pvcc Ene  Dragos Ene Dragos Se considera nulitate absoluta a unui pvcc daca este comunicat mai tarziu decat termenul legal ? a trecut o luna si 5 zile pana cand a fost cuminicat (primit ... (vezi toată discuția)
amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de prescriptie mihaivasilica mihaivasilica In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila. In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de ... (vezi toată discuția)