avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa de salubritate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa de salubritate

Buna ziua! Locuiesc in casa matusii mele,de 5 ani, deoarece varul meu este plecat in strainatate.Nu am intocmit contract de inchiriere.Anul trecut am platit taxa de salubritate pentru 2 persoane. Anul trecut asociatia de proprietari a hotarat (cu de la sine putere) sa treaca la intretinere si pe prietena fiului meu, care vine la noi odata la cateva zile (caci lucreaza in ture) si sta o noapte si o zi cel mult.Stiu ca este abuziv, dar nu imi sta in fire sa ma cert. Fie la ei acolo,Pentru 10 lei cat platesc in plus lunar, daca la atata rautate se preteaza, sa fie sanatosi.
Anul acesta nu stiu cum sa procedez cu taxa de salubritate.Avand in vedere ca fata plateste aceasta taxa la adresa de resedinta de pe buletin, mi s-ar pare normal sa platesc tot pentru 2 persoane.
Intrebarea mea este daca pot fi trasa la raspundere (adica matusa mea, proprietara apartamentului) ca am platit numai pentru 2 persoane, si nu pentru 3 cat este evidenta asociatiei de proprietari.
Cum sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 14:29, 25 Ianuarie 2016
Prietena fiului dv. sta o noapte si o zi ... la cate zile o data? Pentru ca daca insumeaza 15 asemenea popasuri, e normal sa fie trecuta la intretinere.
Daca locuieste mai putin, nu va ramane decat sa negociati acest aspect cu presedintele asociatiei, depunand si o declaratie scrisa cu numarul de persoane care locuiesc in apartament mai mult de 15 zile. Ar trebui sa v-o ia in calcul.

Altfel, daca sunteti trecut cu 3 persoane si platiti numai pentru 2, inseamna sa ramaneti restant cu aceasta suma neachitata pentru a 3-a persoana si, in timp, sa vi se si penalizeze.

tuilleries a scris:
... prietena fiului meu, care vine la noi odata la cateva zile (caci lucreaza in ture) si sta o noapte si o zi cel mult.

Turele pot fi de 8 ore, de 12 ore si poate mai rar de 24 de ore. Dar oricum aceste ore adunate intr-o luna nu depasesc numarul de ore de munca efectuate de orice salariat din Romania care lucreaza normal 8 ore pe zi. Asadar chiar daca lucreaza in ture, daca locuieste acolo, locuieste la fel ca oricare alta persoana ce nu lucreaza in ture.

Buna ziua! Nu locuieste la noi.Vine ocazional (de aceea am mentionat turele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea abuziva a unei persoane la intretinere dana000 dana000 Locuiesc in chirie singura de 3 luni, iar luna aceasta am fost instiintata prin intermediul proprietarului (!!!) ca presedintele de bloc cu administratorul au ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pentru 2 persoane? MXSXM MXSXM Locuiesc undeva in Titan. M-am trezit cu 2 persoane trecute la intretinere peste noapte. O intreb pe admnistratora de bloc si imi raspunde ca stie ea din surse ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)