avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online

Am nevoie de cateva informatii referitoare la crearea unui magazin online mic:

- pot sa-l folosesc ca persoana fizica
- trebuie sa platesc taxe
- cum eliberez bon fiscal sau factura
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:02, 21 Ianuarie 2016
O sa incep cu faptul ca va trebui sa va infiintati un srl la registrul comertului cu activitatea principala pe codul caen Cod CAEN 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Dupa ce urmati procedura de inregistrare la registrul comertului si la finante, va achizitionati acel magazin online si va faceti contractele cu furnizorii de marfa si firma de curierat. Dar inca nu faceti cheltuieli pana nu inregistrati firma caci altfel nu veti putea deduce cheltuieli pe firma.
Clientii vor face comanda, coletele le livrati prin firma de curierat. In colete puneti doar facturi. Nu aveti nevoie de casa de marcat pentru ca banii ramburs de la clienti ii primiti de la firma de curierat in contul bancar al firmei.
La inceput veti fi trecut ca platitor pe venitul microintreprinderii 3% si nu trebuie sa fiti inregistrat ca platitor de tva de la inceput.
Veti depune la trimestru declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintreprinderii, apoi la sfarsitul anului bilantul completat si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar.
Nu puteti sa beneficiati de banii firmei decat abia anul urmator, daca firma are profit va scoateti dividendele si platiti mai intai impozitul pe dividende 5%.
Veti completa un contract de comodat prin care o camera din domiciliul dumneavoastra o veti pune la dispozitie firmei pentru sediul social. Detalii privind cat veti plati in plus la impozitul pe locuinta doar de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa existent, cum deschid magazin online? Nath Nath Buna ziua, Am un PFA, care functioneaza din februarie 2016. Sediu social il am acasa iar punctul de lucru intr-un complex comercial, este un magazin de haine. ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog! Victorius Victorius Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe net clientilor ... (vezi toată discuția)