avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social cu activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social cu activitate

Buna ziua,

Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind urmatoarele:
Sediul social al firmei va fi stabilit intr-un apartament (o camera) prin contract de comodat cu proprietarii (parintii).
Prin intermediului magazinului online vor fi comercializate produse din import din spatiul intracomunitar (mici decoratiuni pentru casa si evenimente) si produse handmade.
O camera va fi destinata acomodarii marfurilor, urmand sa fie preluate de o firma de curierat pentru livrarea la clientul final.
Activitatea va presupune coordonarea comenzilor si a livrarilor de la sediul social. Nu are insa regim de lucru deschis cu clientii (gen magazin de bloc) produsul ajungand la ei prin firma de curierat. Camera nu devine astfel spatiu comercial.
Firma urmeaza sa fie infiintata curand si as dori asadar sa stiu daca spatiul destinat sediului social (apartamentul) trebuie declarat ca spatiu cu activitate, luand in considerare cele mentionate.
De asemenea, daca declar sediu social cu activitate, acest lucru implica schimbarea destinatiei spatiului inchiriat din rezidential in nerezidential? Cheltuielile cu utilitatile nu vor fi inregistrate in sarcina entitatii juridice si deci nedeductibile pe firma, vor ramane in continuare in sarcina proprietarului (parintii).
Nu imi este foarte clar pentru ca potrivit extrasului din lege pentru cladirile rezidentiale: daca suprafetele folosite in scop rezidential si cele folosite in scop nerezidential nu pot fi evidentiate distinct iar la adresa cladirii este inregistrat un domiciliu fiscal la care se desfasoara activitatea economica, iar cheltuielile cu utilitatile nu sunt inregistrate in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica, impozitul pe cladiri se calculeaza conform art. 457 pentru cladirile rezidentiale.
Inteleg ca pot declara sediu social cu activitate, fara a modifica regimul de taxare al cladirii, atata vreme cat cheltuielile cu utilitatile raman in sarcina proprietarului.
O alta intrebare:
Fiind vorba de achizitii intracomunitare, m-ar avantaja infiintarea firmei in regim de TVA. Daca declar spatiu fara activitate, imi afecteaza aprobarea ANAF? (aprobare TVA la optiune).
Sfatul Dvs. este apreciat pentru a stii cum trebuie sa procedez.
Cu multumiri,

Cel mai recent răspuns: alina67 , utilizator 14:15, 2 Aprilie 2024
avand in vedere ca veti avea un loc unde veti depozita marfa pana o ridica curierul ar fi normal sa declarati activitate la sediu.
la infintarea firmei la registrul comertului s-ar putea sa aveti probleme cu ce activitate ( cod CAEN) autorizati la acest sediu.
Multumesc pentru amabilitate. Cod CAEN 4791 - Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, dar avand in vedere depozitarea marfii la sediu si livrarea catre client...nu stiu exact daca apare vreun conflict. Orice sugestie este apreciata.
Buna ziua. Mă aflu într-o situație similară doar că la sediu se produc decorațiuni handmade. Este necesara autorizație de funcționare de la primărie? Avize isu, sau mediu?
Codurile caen sunt autorizate de la înființare atât cele pentru producție cât și cele pentru vânzare online.

Dyana75 a scris:

Multumesc pentru amabilitate. Cod CAEN 4791 - Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, dar avand in vedere depozitarea marfii la sediu si livrarea catre client...nu stiu exact daca apare vreun conflict. Orice sugestie este apreciata.

Buna ziua! Ma aflu in aceeasi situatie. Ati aflat daca e nevoie de autorizatie de functionare de la primarie sau aviz de mediu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Doresc sa infiintez un srl pentru un magazin online AndreiStoian99 AndreiStoian99 Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL pentru un magazin online cu dropshipping. Este necesar ca sediul social sa fie cu activitate? Trebuie autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)