avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe profit sau impozit pe venit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe profit sau impozit pe venit?

Sunt microintreprindere care pana acum am platit impozit pe profit.Am cifra de afaceri > 65.000 Euro. Acum cifra de afaceri este < 100.000 euro . Este obligatoriu sa trec la impozitul pe venit? Eu as prefera sa raman la impozitul pe profit dar ma tem ca nu se poate. Nu pot sa aleg?


Cel mai recent răspuns: LIANARUS , utilizator 12:23, 22 Ianuarie 2016
Nu puteti, trebuie sa treceti la impozitare ca si microintreprindere.

Noul CF:

ART. 47 - Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) a realizat venituri, altele decât cele obţinute din desfăşurarea activităţilor, prevăzute la art. 48 alin. (6);

b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;

d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi unităţile administrativ-teritoriale;

e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.
Multumesc - trecerea nu ma avantajeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare forma de impozitare comangheorghe comangheorghe care este cifra de afaceri in lei...pe care trebuie sa o ating pentru a trece de la imp. pe venit. micro....la impozitul pe profit, multumesc.. ps. cifra de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl intermediere in asigurari COSMIN-GJ COSMIN-GJ buna ziua doresc sa deschid un srl tip microintreprindere cu 3 la suta cota de impozitare din venit.veniturile principale cel putin la inceput o sa fie din ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% mariacop mariacop pentru un spital privat cu cod CAEN 8622 se plateste impozit pe veniturile incasate de 3%? as dori un raspuns, Va multumesc mult, (vezi toată discuția)