avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula

As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal,
poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau mai multe. Cred ca masura de oprire a apei pentru
mai multe zeci de familii in aceasta perioada este o amenintare reala, privind sanatatea si igiena pe timp de canicula.
Cunosc relatia legala dintre asociatia de locatari - societatea comerciala de apa-canal si inteleg motivele de oprire a apei,
dar doresc sa stiu daca masura de sistare a furnizarii de apa pe timp de canicula este logica si legala?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 4 August 2009
Situatia neplacuta de sistare temporara servicii apa,poate avea motivatie multipla.Sistarea poate fi cauzata fie de neplata a serviciilor de catre asociatie,sau diverse intreruperi de curent ,dificultati tehnice sau masuri dispuse de la nivelul autoritatii competente regie sau primarie.Este foarte adevarat ca mai ales pe canicula lipsa apei se resimte si cauzeaza discomfort ,dar functie de zona ,panza freatica ,statie epurare ,etc pot interveni cvasi motive care sa conduca la intreruperi sau sistari temporare.De bun simt ar fi ca prestatorul ,sa comunice in termen util imposibilitatea asigurarii serviciului,eventual cu justificare ,astfel incat beneficiarul asociatia ,la randul ei sa informeze proprietarii pentru ca acestia sa-si asigure un minm necesar .
Continuati cu APA NOVA.Privitor la calitatea si parametrii tehnici a serviciilor prestate de regia de electricitate , nu va implicati sa le comentati ,sau sunteti acreditata numai de catre societatea pe care cu deosebita placere o tot mentionati?
Pentru sm 23.Vai,tocmai a-ti redeschis cutia pandorei,cu contractele individuale ,iar a-ti suparat-o pe elga 50
Lorela a scris:

Legat de cei vinovati, am renuntat la cateva dosare cu asociatiile, termica si diferiti proprietari de apt care nu au platit de ani de zile...aveau bani de avocat, desi am prostul obicei - cred ca e buna credinta- sa le spun de la inceput ce sanse aveau de castig. Si modul in care tratau problema, indiferenta si ura impotriva furnizorilor si asociatiei...nu sunt exagerata, nu ma da afara patriotismul, dar stau bine din punct de vedere moral.Aceasta e problema...inca legile sunt prea ingaduitoare cu ei la noi in tara, ca in alte parti, vai de mama lor.Nu trebuie sa inteleaga gresit mesajele colegilor nostri care sunt aproximativ de aceeasi parere ca si mine...suntem un popor pasiv, nu mergem la vot, dar suntem nemultumiti si comentam rezultatul, nu platim apa, ....etc.Plata la zi si o buna colaborare cu furnizorii, interesul pentru bunul mers ar creste calitatea serviciilor si poate ar scadea pretul la utilitati.Contractele individuale cu furnizorii ar fi si ele o solutie.Suntem si unii din noi in aceleasi situuatii, insa unele probleme ajunse la noi prea tarziu, nu mai au rezolvare sau e o solutie provizorie. Nu-i invinovatiti pe cei care gandesc la fel, ci pe cei care au opinii contra.





Bani nu prea au cei vinovati de astfel de probleme.

In Romania legea poate fi ajustata de instanta prin intermediul avocatiilor.
Din pacate sunt prea putini avocati care ar vrea asa ceva si aproape deloc clienti care sa plateasca.
In consecinta, lucrurile se vor indrepta in timp de forul legislativ.
Poate ca peste mai multi sau mai putini ani.Odata si odata e va intampla...
Popa Victor Tudor a scris:

As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal,
poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau mai multe. Cred ca masura de oprire a apei pentru
mai multe zeci de familii in aceasta perioada este o amenintare reala, privind sanatatea si igiena pe timp de canicula.
Cunosc relatia legala dintre asociatia de locatari - societatea comerciala de apa-canal si inteleg motivele de oprire a apei,
dar doresc sa stiu daca masura de sistare a furnizarii de apa pe timp de canicula este logica si legala?

Baza legala de furnizare si de oprire a furnizarii apei de catre furnizor catre asociatie este contractul incheiat intre parti - nu cel cadru pe care-l gasiti pe internet ci contractul real al asociatiei dv.
In acest contract veti gasi stipulat dupa cate zile de neplata a facturilor se sisteaza furnizarea apei.
Presedintele asociatie dv poate sa intervina cel putin pe 2 cai :
1. Sa mearga la furnizor si sa incheie un document , un angajament de plata, prin care se esaloneaza sumele restante pe o perioada de 6-12 luni . Si in aceeasi zi puteti beneficia cu siguranta de apa.
2. Sa actioneze imediat in instanta pe toti rauplatnicii cu sau fara avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante furnizor apa. Danielaskd Danielaskd Furnizorul de apa potabila are incheiat un contract de furnizare a apei cu o asociatie de proprietari.Presedintele asociatiei nu plateste facturile la apa ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari subcontractant al altei asociatii de proprietari valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, este legal ca o asociatie de proprietari care are contract cu Apa Canal sa refactureze consumul de apa catre o alta Asociatie de Proprietari din ... (vezi toată discuția)