avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea dreptului de ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea dreptului de ajutor de somaj

Buna ziua numele meu este Marian Cremene,intru-cit nu am gasit nicaieri o explicatie la problema mea m-am gindit sa fac o intrebare pe frumul dumneavostra.Este vorba de o firma din constanta in domeniul constructiilor la care am lucrat din 4 aprilie 2014 pina in decembrie-21-2015 cind fara sa fim anuntati in prealabil 30 de oameni am fost oarecum fortati sa semnam un contract cu alta firma sub pretextul ca are nevoie acea firma de oameni fictivi pe o perioada de 2 luni pentru a cistiga o lucrare mare la licitatie.Numai ca pe data de 21 ianuarie anul curent am fost chemati sa ni-se comunice incetarea activitatii,de mentionat faptul ca ni-sa comunicat si de la firma anterioara incetarea activitatii,iar ca fapt divers patronu a spus sec , ca pe dumnealui nu il intereseaza.Acum intrebarea mea este:Daca mai pot beneficia de dreptul de somaj in vrun fel dat fiind faptul de mutarea asta fortata la alta firma pe o perioada de o luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 25 Ianuarie 2016
buna ziua am revenit cum v-am spus cu de talii din ambele decizii de incetare a activitati,in prima cea de la prima firma unde am lucrat 1,8 ani zice asa :incepind cu data 21-12-2015 inceteaza raporturile de muncaale societatii cu angajatu (eu) angajat in functia zidar la sc......srl cu acordul partilor in conformitate cu prevederile art.55 litere b din codul muncii(legea 53/203);iar cu data de 18-12-2015 contract individual de munca cu inceperea activitatii pe 21-12-2015,dupa care decizia ....:incepind cu data de 25-1-2016inceteaza contractul individual de munca inregistrat in registru de evidenta a salariatilor sub nr.1486/18-12-2015 al domnului (eu)-conform art.55"b" din codul muncii
Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun., nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
1. Incetarea CIM cu acordul artilor (art.55, lit.b) din Codul muncii) nu a permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Aceasta incetare a CIM va este imputabila dvs. deoarece ati picat de acord cu angajatorul sa incetati raporturile de munca.
o prostie ca nu am picat de acord mi-sa pus in fata hirtia fara vreo motivatie si fara a explica ce inseamna acel articol
oricum va multumesc pentru sprijin o zi buna sa aveti

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului NicoletaFulias NicoletaFulias Buna, As dori sa stiu ce am de facut in cazul in care vreau sa fac un copil si nu am mai muncit muncit in tara de la 01.01.2013. La 31.12.2012 mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? bengeaandreea bengeaandreea daca am lucrat intr-o firma 4 ani si am plecat am dreptul la somaj,daca acesta in urma cu 5luniinainte de a pleca, mi-a schimbat functia din ospatar in ajutor ... (vezi toată discuția)