Buna ziua.Detin un imobil dobandit prin mostenire, pe care de mai multi ani intentionez sa il vand. In acesta eu nu am locuit niciodata, este intr-un alt judet si in legatura cu el pana in urma cu cativa ani am avut numeroase litigii cu vecinii care mi-au ocupat o parte din teren. Toate litigiile le-am pierdut in baza unor acte falsificate incepand de la certificate de mostenitor (notariale) si continuand cu documente aflate in arhiva primariei (matricole rol fiscal, registru agricol, adeverinte si autorizatii de c-tii etc), expertize topo , deasemenea falsificate (privind lungimile hotarelor) si multe altele.
Precizez ca afirmatiile pe care le fac cu privire la actele falsificate le pot sustine in majoritate cu probe. A fost un caz relativ complicat care seamana foarte bine cu ceea ce vedem azi in presa la scara mult mai mare.
In anul 2010 am gasit un client cu care m-am inteles privind pretul, am efectuat cadastul dar cand sa mi se elibereze adeverinta de care aveam nevoie, mi s-a cerut semnatura celor doi vecini. Acestia initial au fost de acord sa semneze ca sunt de acord cu pozitia hotarelor iar in momentul in care trebuia sa semneze s-au razgandit pe motiv ca nu sunt de acord cu cumparatorul si pentru ca nu am acceptat sa vand nepotului unuia din ei (care imi impunea un pret mult mai mic). Astfel am pierdut clientul. Acum am gasit alt client. Cu toate nedreptatile suportate in acea localitate am renuntat sa mai caut dreptate in justitie.
Intrebarile mele sunt: 1- Daca acum incerc sa vand voi avea iar nevoie de semnatura acestor vecini? Si daca iar vor refuza ce alternative am? 2- Documentatia cadasctrala efectuata in anul 2010 si declarata la primarie mai este valabila sau trebuie refacuta?
Multumesc anticipat tuturor celor care vor dori sa ma ajute cu un sfat autorizat.
Cu stima,
Trebuie sa luati legatura cu expertul care a intocmit cadastrul in anul 2010 pentru o actualizare a acestuia si depunerea documentatiei cadastrale online conform procedurii actuale.
Depinde de cadastrist si de documentatia intocmita daca va mai solicita acordul vecinilor. Primul pas este sa luati legatura cu acesta.
Multumesc pentru raspuns. Va rog insa sa ma lamuriti ce inseamna mai precis ... depunerea documentatiei online? Care este efectul si scopul acestor schimbari si de ce nu avantajul lor?
Nu ati precizat concret daca la ocpi este notificat litigiul cu vecinii
Radierea notarilor de la cadastru se poate realiza fie in baza documentului autentificat fie a hotararii judecatoresti definitive
Dv daca aveti sarcini notate la ocpi,primordial este sa analizati variantele sa radiati sarcinile
Buna seara. Nu am notificari la ocpi. Cel putin eu nu stiu sa am. Acordul vecinilor mi-a fost cerut de catre primarie deoarece in absolut toate litigiile a fost implicata si ea. De acolo au plecat necazurile. De la procese verbale pe lg 18 emise ilegal si ulterior anulate de ss in instanta : al meu total al vecinei partial. Pot cere relarii prin telefon?
In continuare in instante am descoperit alte acte viciate inclusiv la primarie.
multumesc