avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat ...

Bună ziua,
Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de numele mamei decedate.Mentionez ca terenul provine din partea bunicului mamei de ani de zile înregistrat în Registrul Agricol,teren ce provine dintr-un lot mai mare care a fost împărțit cu frații mamei.Am făcut solicitate de îndreptare eroare și eliberare a certificatului pe numele mamei, primind răspuns ca este imposibil,chiar dacă solicitarea initiala de punere in posesie a fost în numele mamei la care sa atașat documentul ce atesta provinienta terenului din partea bunicului mamei.Ma interesează dacă exista un temei legal prin care mi se da dreptul la rectificarea certificatului de punere în posesie in numele mamei,întrucât este o eroare făcută în primărie de o funcționare de la registrul agricol.Si cum as putea proceda la rezolvarea acestei probleme.
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:50, 4 Ianuarie 2022
Nu am inteles ce certificat de punere in posesie.
Daca ai primit de la primarie raspuns in scris, deschide actiune in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai poate exista o situatie: tot terenul pe care il au parintii tai sa fie trecut in registrul agricol in partida tatalui tau. Dar registrul agricol nu dovedeste proprietatea, ci doar folosinta. La registrul agricol nu se trece persoana de unde l-ai mostenit.
E posibil ca la registrul agricol sa existe o partida pe numele ambilor parinti.
Daca ai nevoie de a dovedi de unde provine terenul, scoate extras de carte funciara. La primarie se inscrie doar folosinta si se face plata impozitului pe familie.
Dar n-am inteles pentru ce iti trebuie adeverinta ca terenul este mostenit pe cale materna? Acest lucru nu se poate dovedi prin act de la primarie, ci de la cadastru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Extras de carte funciara nu va da nimeni dacă nu aveți acte de proprietate, documentația cadastrala și imobilul nu este intabulat.
Înțeleg ca mama are terenul de la bunic, ca mama a făcut o imparteala cu frații, dar nu au dezbătut succesiunea după bunic, ci fiecare si-a trecut pamantul/pământurile la rolul agricol, astfel cum s-au înțeles între ei.
Ceea ce ați scos de la Primarie, probabil sunt:
- Certificat pentru atestarea posesiei exercitate sub nume de proprietar (Anexa 1)
- Proces verbal de identificare imobil (Anexa 2).
Este o practica frecventa în rândul primăriilor ca tot rolul fiscal și agricol sa fie pe numele soțului, indiferent de proveniența bunurilor. Practic, în viziunea primăriilor, soțiile nu dețineau bunuri.
Nu știu daca va afectează atât de tare.
Oricum, dvs trebuie sa dezbateti succesiunea după ambii părinți și oricum terenul/terenurile respectiv/e tot vor ajunge la dvs, prin moștenire.
Extras de carte funciara se obtine si online sau prin posta. Singura conditie sa ai nr. de top si cel de cadastru. Si sa platesti 20 de lei pentru fiecare extras.
Acesta este site-ul de unde se poate scoate online.: [ link extern ]
Nu stiu de ce Raluc0207 se hazardeaza, daca nu cunoaste.
Mai sus a dat doua documente care nu au nici in clin, nici in maneca cu situatia expusa de tine. Anterior emiterii celor doua documente trebuie facuta o constatare in teren si sub semnatura vecinilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spui prostii și dezinformezi.
Nu mai indruma oamenii sa solicite extras de carte funciara dacă nu au documentație cadastrala!!!! Și implicit nici număr cadastral!
Extrasele de carte funciara se eliberează pentru imobilele intabulate.
În rest, se obține certificat de sarcini, care costa 100 lei.
Ești intr-o totala eroare și vorbești după ureche.
Userul a menționat deja ca terenul provine de la bunicul matern, fiind doar înscris în Registrul Agricol.
Deci nu are acte !
Documentele menționate se eliberează acolo unde nu exista acte de proprietate.
Iar semnătura vecinilor este tocmai pentru emiterea lor. Și se numește proces verbal de vecinătate.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)