avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna pentru salariat care se pensioneaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna pentru salariat care se pensioneaza la limita de virsta

Pe12.11.2015 salariatul se pensioneaza la limita de virsta.A efectuat concediul de odihna pentru intreg anul 2015.Angajatorul poate sa-i impute diferenta de zile de CO necuvenite sau nu?(cu trimitere si la contractul colectiv de munca nu numai a Codului Muncii)
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
olarasu ileana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 25 Ianuarie 2016
Potrivit art.256 alin.1 C.mun., salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

Prin urmare, angajatorul este indreptatit sa solicite de la acel salariat restituirea din indemnizatia CO primita a cotei-parti aferenta zilelor de CO efectuate in plus.
Legal ar trebui restituiti banii, omeneste cred ca, dupa zeci de ani de munca, ar merita fostul salariat si viitor pensionar sa nu mai restituie acesti bani. Pana in 1990 era o cutuma, mai peste tot, ca in ultima luna de activitate viitorul pensionar sa primeasca intregul concediu pe anul respectiv si nu imi aduc aminte ca cineva, undeva sa fi restituit banii pentru CO neefectuat. Poate reusim sa intelegem aceasta fosta cutuma !
Si pana in 1990 exista prevederea ca, persoana care a incasat o suma nedatorata este obligata sa restituie acea suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am primit de la fostul angajator banii pentru ... Mati92 Mati92 Bună ziua, Dacă am primit de la fostul angajator banii pentru zilele de concediu neefectuate de 2 ori fiind o greșeală a lui ,am obligația sa ii restitui ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna machis machis Un salariat îşi ia concediu de odihnă în luna mai pentru anul 2012. În luna iunie 2012 se pensionează pentru limită de vârstă. Este obligat să ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu Khris M Khris M Dacă angajatorul a gresit calculul salariului de bază care sunt pașii legali ce trebuie urmați pentru ca acesta să își recupereze banii acordați in ... (vezi toată discuția)