avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu

Dacă angajatorul a gresit calculul salariului de bază care sunt pașii legali ce trebuie urmați pentru ca acesta să își recupereze banii acordați in plus angajatului? Ce drepturi are angajatul in acest caz?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 12:41, 12 Noiembrie 2018
Angajatorul se poate adresa instantei de judecata cu o cerere prin care solicita obligarea salariatului la restituirea drepturilor salariale incasate necuvenit, Insa, in prima faza, consider ca salariatul ar trebui somat sa restituie de bunavoie suma respectiva.

Toate cele bune,
1. Art. 256 C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
......

2. Principalele modalităţi de stabilire şi recuperare a prejudiciului produs angajatorului, atât în cazul răspunderii patrimoniale cât şi în cazul obligaţiei de restituire, sunt:
- învoiala părţilor;
- acţiunea în justiţie.
e bine in prima faza sa va adresati in scris cu o sesizare catre angajat in ceea ce priveste acest lucru.Daca nu se ajunge la o rezolvare tocmai atunci apelati mai departe.Cred ca si art.256 din Codul muncii va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna ... dumi32 dumi32 Buna ziua, daca un salariat bugetar a luat tot concediul de odihna dupa care ii inceteaza contractul individual de munca cu acordul partilor, se restituie ... (vezi toată discuția)
Returnarea unor sume salariale incasate nejustificat Adi951 Adi951 Cu circa 4 ani in urma au fost platite salarii la un anumit nivel. In anul 2015 o echipa de control constata ca o parte de plati s-au efectuat prin incalcarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare de catre angajator indemnizatie nastere si indemnizatie inmormantare cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care angajatorul constata ca a acordat unui salariat indemnizatie de nastere si indemnizatie deces in ... (vezi toată discuția)