avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INCASARI SI PLATI NUMERAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INCASARI SI PLATI NUMERAR

AM URMATOAREA INTREBARE:
INTR-UN HOTEL UN CLIENT SE CAZEAZA LA DATA DE INTAI ALE LUNII SI PLEACA PE DATA DE 30
ANUNTA CA VA PLATI LA SFARSIT CU CARDUL. IN ZIUA EFECTUARII PLATII CARDUL NU FUNCTIONEAZA LA POS-UL HOTELULUI. CLIENTUL ESTE PERSOANA JURIDICA STRAINA SI PLEACA DIN TARA. SE DUCE LA BANCNOMAT , SCOATE BANI NUMERAR SI IMI ACHITA. VALOAREA CAZARII DEPASESTE 5.000 LEI . INTREBAREA MEA ESTE: LA UN CONTROL DE LA FINANTE VOI LUA AMENDA?
Cel mai recent răspuns: lorena2710 , utilizator 09:31, 25 Septembrie 2009
soficu cristina a scris:

as vrea sa nu va contrazic, [...]

Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti. Asta e rostul acestui forum; sa ne perfectionam si nu trebuie sa ne fie rusine cand mai gresim.
soficu cristina a scris:
[...].Dupa mine mai bine gaseste alta varianta pentru a inregistra suma si sunt sigura ca se va descurca.

Deja intram in Absurdistan.

Dvs. ziceti ca legea romana spune ca daca cetateanului strain, reprezentant al unei societati din lumea larga, care imi cere acte de sedere (daca era la negru ce-i mai incasam eu banii, chiar daca erau peste 5000 lei) nu-i merge cardul, dar are posibilitatea sa aduca cash in lei, eu nu pot incasa aceasta suma si sa-l las sa plece si sa astept pana imi va trimite banii din tara sa natala (sau de rezidenta) la sfantu-asteapta.

Stiu ca statul roman e nenorocit, dar nu-i atat de prost sa omoare closca cu puii de aur. Asa ca, zic: interpretarea mea este cea corecta si limitarea, chiar daca nu e trecuta explicit, nu e valabila pentru persoanele juridice straine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Stimate colega, eu scriam dpdv al unui control ulterior.Este normal sa incasezi sub orice forma,numai sa incasezi, dar vine "baubau ' si ne explica ca se poate plati prin virament bancar, ca rezervarea se face cu un avans etc.Poate n-ati avut un control cu excel de zel, sa vedeti cum se pune problema. Eu m-am "duelat" cu o dna de la fisc, pentru OD care nu aveau stampila de la partenerii straini.Problema este ca ei nu vad contabilitatea practica ci doar pe cea ultra teoretica.Ar mai fi si alte exemple de exces de zel.
Buna ziua.
Puteti incasa in numerar valuta de la o persoana straina (fizica sau juridica) in limita a 15 000 de euro.
In caz ca nu vreti sa faceti raportari , pe care deobiceli le face banca, la oficiul pt spalarea banilor.
Si tineti registru de casa si in valuta.
anca_ardelean05 a scris:

Buna ziua.
Puteti incasa in numerar valuta de la o persoana straina (fizica sau juridica) in limita a 15 000 de euro.
In caz ca nu vreti sa faceti raportari , pe care deobiceli le face banca, la oficiul pt spalarea banilor.
Si tineti registru de casa si in valuta.

Aici era vorba de interdictie (totala, ca sa folosesc un pleonasm care sa ma faca mai convingator).

Alte discuții în legătură

Dispozitie de incasare felisana felisana As vrea sa stiu dispozitia de incasare pe ce valoare maxima se poate face. Tot pe 5000 lei ca si dispozitia de plata? De exemplu daca asociatul imprumuta ... (vezi toată discuția)
Incasare in numerar tampau gabriela tampau gabriela SC a emis o factura pentru transport international de marfuri unei alte firme din Romania in valoare de 3400 eur . Se poate incasa in numerar aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)
Plata in valuta theosy theosy se poate plati cu chitanta o suma in valuta intre 2 persoane juridice romane o suma mai mare de 15000 euro? ce implicatii legale pot aparea (vezi toată discuția)