avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... curs postuniversitar de certificare pentru profesia ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

curs postuniversitar de certificare pentru profesia didactica, nivel I

Buna ziua,

Am absolvit in Bucuresti ASE-ul specializarea Comert, la zi, cu diploma de licenta si as dori sa stiu daca in urma absolvirii cursului postuniversitar de certificare pentru profesia didactica, nivel I in cadrul ASE-ului sau Universitatii din Bucuresti as putea sa profesez ca educator calificat intr-o gradinita? Daca nu, as dori sa stiu ce cursuri ar trebui sa urmez pentru a deveni educatoare?

Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 09:21, 27 Ianuarie 2016
Din cate stiu eu, cu acel nivel se poate preda in invatamantul preuniversitar in domeniul in care s-a obtinut diploma de licenta.

Pentru a preda ca educator trebuie liceu pedagogic sau studii superioare de calificare.

Cred ca pentru invatamantul primar si prescolar este nevoie de un program de studiu anume: Pedagogia invatamantului primar si prescolar (cel putin asta scrie la descrierea acestui program: [ link extern ] ).

Puteti lua legatura cu cei de la ITM pentru a va indruma asupra studiilor necesare ocuparii unui post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. ii din legea nr.387/2009 ionela adriana ionela adriana Sunt cadru didactic, educatoare-educator la o şcoală specială, iar momentan sunt încadrată institutor I. Sunt absolventă a Colegiului Universitar, ... (vezi toată discuția)