avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare acces spatiu comercial prin parcarea masinii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare acces spatiu comercial prin parcarea masinii pe trotuar

Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu drepturile mele asupra caii de acces in spatiul comercial (proprietate, situat la parterul unui bloc cu destinatia din constructie pentru spatii comerciale si de productie).
Accesul se face pe o strada ingusta, dupa care incepe un trotuar. In stanga este usa de acces in spatiul meu, iar in dreapta usa de acces in scara blocului. Un vecin isi parcheaza masina pe trotuar in fata usii mele (unica usa de acces in spatiu) si imi blocheaza 1/2 din intrare. Uneori parcheza 2 masini si imi blocheaza toata intrarea (intre masini si usa mea ramanand cam jumatate de metru).
Legal, cum pot sa ii oblig sa nu mai parcheze pe trotuarul din fata spatiului meu? Precizez ca nu doresc sa parchez eu masina mea in locul lor, ci doar ramana trotuarul liber pentru accesul pietonal facil in spatiu.

Atasez si o schita (click pe link):

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 14:28, 25 Ianuarie 2016
Art. 177. - (1) Se interzice oprirea sau stationarea pe trotuare. Autoritatea competenta poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai daca ramâne liber cel putin un culoar de minimum 1,5 m latime înspre marginea opusa partii carosabile, pentru circulatia pietonilor.
Asta in cazul in care nu sunt instalate deja indicatoare care interzic stationarea.
Faceti o solicitare scrisa la Politia Comunitara care poate aplica sanctiuni pana respectivul nu va mai face asa ceva
In alta ordine de idei exista reglemantare si pentru blocarea cailor de acces la aceiasi politie comunitara ,amenda ajungand pana undeva la 450 lei
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Indicator oprire interzisa lulu08 lulu08 Buna ziua, as vrea sa stiu daca indicatorul \"Oprirea Interzisa\", interzice oprirea pe trotuar, chiar daca se lasa spatiu pt pietoni,...am fost sanctionat ca ... (vezi toată discuția)