Buna ziua. O sa incerc sa fiu cat mai succint ca sa nu plictisesc. Mi-am facut o casa noua. Langa mine un constructor cu mai mutle case si-a asezat fosa septica la 5 m de putul meu, eu avandu-l la 2 metri de limita d eproprietate asezandu-l asa din cauza pozitionarii puturilor si foselor vecinilor deja existenti. Cand am terminat eu casa constructia constructorului de care vorbesc inca nu era inceputa. Dupa mai mutle discutii cu el care deja dadeau in certuri, am discutat inclusiv la incepu inainte de a si pune fosele si mi-a zis ca va pastra distanta de 10 m, am facut plangere la directia de sanatate publica ilfov, de unde am primit un raspuns pozitiv si ca obliga sa-si mute fosa pastrand acea distana de 10 m fara de sursa mea de apa. Numai ca constructorul nu a miscat nimic si au trecut mai mutl de 2 luni de la acea decizie. Intrebarea mea: pot sia re rost sa actionez in judecata avand acea hotarare a directiei de sanatate publica pt a obliga constructorul sa-si mute fosa? Multumesc frumos!
Vecinul trebuia sa primeasca un document oficial din partea DSP si anume un PV in care sa mentioneze un termen pentru mutarea fosei si ulterior sa-i dea amenda contraventionala daca nu s-a conformat.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului si sa anexati adresa primita de la DSP, daca s-a emis deja un astfel de PV, s-a aplicat sanctiunea contraventionala si vecinul nu s-a conformat.