avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani luat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani luat de tatal copilului

Am si eu citeva intrebari la care v-as ruga sa imi raspundeti. 1.Daca institutia se obliga sa imi pastreze locul pe perioada de doi ani cit sunt in concediu parental,eu fiind angajat al M.A.I.? 2.Daca in acest interval de timp eu pot sa prestez alte activitati remunerate cu forme legale? 3.Care ar fi indemnizatia lunara eu avand salariul de incadrare de 1400 lei si daca aceasta indemnizatie ar fi la fel din prima si pina in cea de-a 23 luna de concediu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 9 Martie 2016
Si daca ar fi sa intru in CCC dupa ce se publica legea in monitorul oficial cu toate ca ,copilul sa nascut in februarie dar sa zicem ca as opta sa intru prin luna mai (pina atunci poate ar fi intrata legea in vigoare) oare as beneficia?..Multumesc!
Cel mai bine este sa intrebati la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cum se vor aplica aceste dispozitii :
E-mail : anps@prestatiisociale.ro
1. Trebuie sa asteptam sa fie adoptata legea in Camera Deputatilor, sa fie promulgata de Presedinte si apoi publicata in Monitorul Oficial.

2. Dupa aceea o vom citi si vom vedea ce spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestera copilului raluca191 raluca191 Am si eu cateva intrebari : 1. cum se socoteste CCC ? Veniturile impozabile incluzand bonurile de masa pe ultimile 12 luni adunate, adica la salariul net adun ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu fara plata deldio deldio daca ma intorc din concediu de ingrijire copil dupa 1 an si apoi intru in concediu fara plata, care va fi indemnizatia, sau mai bine zis ce bani voi avea? ... (vezi toată discuția)