avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar CCC pe rol.Ai posibilitatea de a te angaja?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar CCC pe rol.Ai posibilitatea de a te angaja?

Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva detalii.
Am dosarul de indemnizatie crestere copil inregistrat in noiembrie 2015 insa pana acum nu am promit nici decizia si evident nici bani.
Acum as vrea sa ma angajez insa nu as vrea sa renunt la CCC?
Exista vreo posibilitate legala?
PFA?

Multumesc anticipat.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 26 Ianuarie 2016
Exista posibilitatea de a realiza venituri supuse impozitului pe venit pe durata CCC, si anume:

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art.16
...
(3)Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.

In prezent, indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare, are valoarea de 500 lei.
Prin urmare, in timp ce sunteti in CCC puteti realiza venituri de maxim 3.000 lei intr-un an calendaristic.

Astfel , puteti infiinta un PFA care sa aiba astfel de venituri pe durata CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumula indemnizatia pentru ccc cu alte venituri? mamica84 mamica84 Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca in situatia in care sunt in crestere copil (24 luni) as vrea sa ma inscriu ca presedinte sau vicepresedinte la sectii ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de crestere si ingrijire copil ContSters175780 ContSters175780 Buna seara, In luna ianuarie 2013 urmeaza sa intru in concediu crestere si ingrijire copil, insa cum legea in acest domeniu, din cate stiu, a suferit unele ... (vezi toată discuția)
Cate luni se iau in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere copil ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Spunti-mi va rog cum se calculeaza cuantumul Indemnizatiei CCC si ce perioada se ia in calcul? stiu doar ca trebuie sa fi contribuit cel putin ... (vezi toată discuția)