avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate cumula indemnizatia pentru CCC cu alte ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate cumula indemnizatia pentru CCC cu alte venituri?

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu daca in situatia in care sunt in crestere copil (24 luni) as vrea sa ma inscriu ca presedinte sau vicepresedinte la sectii votare este vreo probleme in acest sens ca inregistrez venituri si ar fi incompatibile cu indemnizatia CCC??? Sau este vreun prag pana la care pot obtine venituri?? Nu as vrea sa ma trezesc in situatia de a mi se suspenda plata CCC pt o banala suma primite la votare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 29 Septembrie 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...

i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...

c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.


2. Indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare = 500 lei.

3. Ca urmare in timp ce sunteti in CCC puteti realiza venituri de pana la 3.000 lei anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consiliere ElenaTarna ElenaTarna Buna! am si eu o nelamurire.. In prezent sunt studenta si am dreptul la indemnizatia de crestere copil; As dori sa predau dans, contracost in cadrul unui SRL ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in timpul concediului pentru ingrijire copil? csongi_k csongi_k Buna ziua. Am gasit pe un forum raspunsul urmator inscris in 2015: \"Parintii aflati in concediul pentru crestere copil pot realiza venituri impozabile fara ... (vezi toată discuția)
Legea nr 126/2014 se aplica in lipsa publicarii normelor de aplicare? Agnes2015 Agnes2015 Se suspenda sau NU plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul in care persoana indreptatita realizeaza venituri supuse impozitului, prin ... (vezi toată discuția)