avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladiri

Conditii initiale ale problemei :
Pentru protejarea utilajelor agricole ,firma a montat un hangar demontabil si a construit o magazie din lemn. Terenul este extravilan si nu dispune de utilitati.
Punerea in functiune s -a facut la 31.12.2009.
Firma a prezentat primele declaratii privind impunerea la 21.12.2015
Prima evaluare s -a facut la 31.12.2015.

Intrebari :
-Poate firma beneficia de o cota de impunere mai mica de 1.5% ?
-Avand in vedere prescriptia de 5 ani , poate primaria sa oblige firma la plata retroactiva a impozitului pe 6 ani ?
-Impunerea majorata este de 10,20 sau 30% ? Pe ce perioada se aplica ? (Constructiile nu au fost reevaluate pana la 31.12.2015)

cu multumiri,
mariax2014

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)
Temei legal - pentru autorizare construire coloana gaz in scara de bloc BURLACU52 BURLACU52 Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)