avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie casuta de gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie casuta de gradina

Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a "pune" o casuta de gradina pe un teren? Depinde asta de suprafata casutei de gradina? Exista o suprafata maxima definita pana la care o casuta poate sa fie considerata casuta de gradina? Terenul este intravilan.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Catalin Stoica, utilizator
Cel mai recent răspuns: manead , utilizator 13:27, 26 Februarie 2019
depinde, daca terenul e intravilan sau extravilan..
apoi, intravilan agricol sau extravilan..
pt gradina extravilan se poate cu titlu de casa de vacanta:) dupa unele primarii fara judecata
buna ziua tuturor
am contactat o primarie de judet tot pentru aceasta problema, era vorba despre o magazie; raspunsul a fost: "orice constructie, oricat de mica, trebuie sa aiba autorizatie";
ori pe terenul meu extravilan, in acte, nu figureaza nici o constructie; desi au fost casele batranesti candva; daca totusi construiesc magazia fara autorizatie, cat imi da amenda primaria?
parca minim 50 mil vechi
nu sunt sigur
Conform legii 50/1991 modificata, nu se elibereaza autorizatii de constructie pe teren extravilan, iar pentru teren intravilan "Se pot executa fara autorizatie de construire si lucrari pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau inchise, destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fara fundatii si platforme, precum si fara racorduri si/sau bransamente la utilitati urbane, cu exceptia energiei electrice. "
In forma legii anterioara lui octombrie 2009 se prevedea posibilitatea executarii in extravilan a unor anexe gospodaresti (tot cu autorizatie de constructie), in noua varianta, eu nu am mai vazut aceasta posibilitate...
eu nu cred ca e asa..adica daca eu vreau o casa de vacanta in camp - extravilan, nu-mi da autorizatie..
dar revin si cu temeiul de drept..pt ca in fapt am un vecin care are o astfel de casuta cu doua camere de 10 mp fiecare:D

Alte discuții în legătură

Amplasare container pe spatiu privat CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin un teren de 3000 m patrati jumatate exttavilan ... Bogdan152093 Bogdan152093 Buna ziua detin un teren de 3000 m patrati jumatate exttavilan jumatate intravilan situat intr-o zona \"verde\" declarata de primarie in urma cu 3-4 ani. Am ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)