avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire alocatie copil
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire alocatie copil

Buna dimineata
In urma cu o saptamana mi s-a pus poprire pe conturile bancare, la solicitarea Anaf, pentru o presupusa datorie la CAS din anul 2012 sau mai veche. Doamna functionara de la ghiseu a spus ca nu stie decat ca trebuie sa platesc. In luna decembrie 2015 a mers mama mea sa plateasca suma de 100 ron pentru care primise instiintare, dar aceeasi doamna a refuzat sa ii incaseze suma, spunand ca trebuie sa platesc o suma mai mare, integral.
Nu am primit la adresa de corespondenta nicio instiintare privind poprirea, asa cum prevede legislatia. Mai mult, mi-a fost indisponibilizat contul in care primesc alocatia copilului si indemnizatia de crestere a copilului. Ce pot sa fac in acest caz? Nu am alte venituri, acestia sunt singurii nostri bani, suntem numai eu si copilul meu si ne-au lasat in mijlocul iernii fara mijloace de trai. Nu pot plati suma pretinsa de ei daca nu-mi deblocheaza contul cu alocatia, nu imi permit sa merg la CAS la 150km ca sa intreb ce reprezinta suma respectiva. Nu in ultimul rand, va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc din buzunarul propriu CAS si Cass pentru perioada in care sunt in concediu de crestere copil daca am fost angajata in alt judet decat cel cu domiciliul permanent ( acolo imi reinoiesc anual viza de domiciliu pentru ca locuinta este inchiriata). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florinbob , utilizator 20:19, 13 Iunie 2018
Sunt in aceeasi situatie. In fiecare luna merg la banca, ei fac solicitare de ridicare a popririi, in 5-10 minute se deblocheaza contul, ridic alocatia si gata.
Incetarea urmaririi veniturilor banesti , ca urmare a unui titlu executoriu , nu poate fi realizata decat de o instanta de judecata sau de catre initiator ( executor judecatoresc , ANAF , etc ) . In acest caz , dvs , trebuie sa demonstrati initiatorului executarii ( ANAF-ului ) ca acest cont este unul cu destinatie speciala ( cont colector asociat alocatiei copilului si indemnizatiei de crestere a copilului ) deoarece numai pentru prevederile Art. 728 - Cod de Procedură Civilă nu se poate aplica procedura de executare ( in special pt. alocatii si indemnizatii ) ! P.S. Intocmiti o adresa catre ANAF la care anexati documentele justificatoare , adresa ce o depuneti personal la ANAF si pentru care luati numar de inregistrare !!!
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Iulian Catalin Arhire, Evaluator
Fiecare își dă cu părerea, după pricepere.

Poprirea asupra contului bancar nu poate fi ridicată pe motiv că în acel cont intră sume neurmăribile silit.

O contestație ar fi și inutilă și costisitoare.

Mergeți la Bancă și solicitați să ridicați sumele cash. Le veți primi cu siguranță.

Oricat de mare placere mi-ar fi facut sa ma plimb cu Anaf-ul pe la judecatorie, nu am timpul si nici resursele necesare. Din fericire, in baza Ordonantei Guvernului nr.44/2015 mi-a fost recalculata suma de plata, respectiv au fost scazute partial dobanzile si anulate penalitatile de intarziere, ramanand astfel de plata aproape un sfert din suma pretinsa initial, pentru care s-a instituit poprirea. Recomand celor care se confrunta cu aceeasi problema din cauza unor datorii catre bugetul de stat sa mearga la agentiile locale ale Finanțelor publice si sa depuna o cerere in acest sens.
pe acel cont intra doar alocatie .. nimic altcvea .. deci se poate debloca caontul si sa primesc banii sau nu? daca nu atunci am sa ma duc la cec si la primarie si le spun ca nu mai vreau alocatie ca sa nu mai ma streseze cu cardul si am terminat balciul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea poprire andrada2525 andrada2525 Buna ziua tuturor! Am un cond deschis la brd unde imi intra ALOCATIA COPILULUI si maternitatea.Mi s-a pus poprire de la o alta banca.Am platit suma datorata ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)
Deblocare cont copii porce porce buna seara,in urma executarii jydecatoresti,judecatorul mi-a pus poprire pe contul de alocatie stat copil/pensie copil;i-am solicitat deblocarea contului mi-a ... (vezi toată discuția)