avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare chemare in judecata

Buna ziua!
Societatea noastra a primit o citatie de chemare in judecata pentru plata unor facturi restante si penalitatie la ele.Asociatul a fost la reclamant si a primit o hartie prin care i se comunica soldul facturilor nu si a penalitatilor si prin care el se angajeza sa le plateasca pana la data de 01.03.2016.Termenul pentru judecarea cauzei este 09.02.2016.Trebuie sa fecem intampinare a cererea de chemare in judecata la care sa anexam si aceast document?Ce ma ingrijoreaza este ca in document nu este trecuta si valoarea penalitatilor si nici ce se va intampla cu ele, desi in instanta se cer si acestea.Furnizorul spune ca e in regula asa insa eu nu sunt prea convinsa!
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie procedat!
Cel mai recent răspuns: cgabriela63 , utilizator 04:25, 27 Ianuarie 2016
Intampinarea trebuie sa vizeze toate aspectele/solicitarile din cererea de chemare in judecata.

Puteti solicita lamurirea pretentiilor (in sensul daca e vorba de debit principal+penalizari sau doar debit principal).

Greu de crezut ca ramane doar debitul principal daca contractual exista penalizari.
Conform art.205(1) NCPC"Intampinarea este actul de procedura prin care paratul se apara,in fapt si in drept,fata de cererea de chemare in judecata."In concret,depuneti intampinare plus actul primit de asociat de la reclamant,solicitati in instanta ca reclamantul sa precizeze daca mai staruie si ptr.plata penalitatilor,personal nu cred ca a renuntat la penalizari.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face o intampinare fleasca fleasca buna ziua , am fost dat in judecata de o firma de salubritate pentru neplata facturilor pe care ei le-au facturat si dupa plecarea mea din locul respectiv si ... (vezi toată discuția)
Intampinare in dosar avand ca obiect majorarea pensiei alimentare marian_nita72 marian_nita72 Am un copil din prima casatorie si sunt data in judecata pentru marirea pensiei alimentare , tin sa mentionez nu ma pricep si sunt total pe dinafara in tot ce ... (vezi toată discuția)
Modificarea cuantumului obiectului cererii de chemare in judecata maridan03 maridan03 La o asociatie de proprietari avem un proprietar actionat in instanta pentru o anumita suma de lei reprezentand debite la intretinere si penalitati aferente. ... (vezi toată discuția)